Archivado en Negociacion Colectiva, Comunicados convenio

La patronal de perfumeria i drogueries no vol millorar el Conveni

Després de mesos sense que hi haja hagut reunió de la mesa negociadora, aquest dimecres 14 de juny, ens hem reunit per a continuar amb la negociació del Conveni.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

En la reunió, la patronal ens ha traslladat propostes del tot insuficients, més si és possible amb la situació actual de l'economia, amb un IPC desbocat i amb la pèrdua de poder adquisitiu patida en aquest sector durant els últims anys.

La patronal del sector torna a proposar penalitzar econòmicament a les persones treballadores amb eliminar o reduir el complement d'incapacitat temporal (baixes laborals) i, a més, ho vincula a l’augment salarial.

No sols volen que no recuperem el poder adquisitiu perdut en aquests dos últims anys (principalment l’any 2022) sinó que pretenen que quan ens posem malalts (la majoria de les vegades les baixes són produïdes pels ritmes de treball i pressió tan alts que patim en els centres de treball) no ens complementen la prestació, amb la qual cosa patiríem una rebaixa salarial important quan estiguem malalts.

És incompressible aquesta actitud per part de les empreses de perfumeria/drogueria, que estan millorant els beneficis de manera clara en els últims anys.

Per això, per part nostra hem exposat a la patronal que per poder tindre acord en el Conveni hem d'avançar significativament en els punts següents:

  • El complement d'incapacitat laboral ha de quedar-se com està regulat actualment, no es pot empitjorar un dret que ajuda a les persones a no perdre salari quan estan de baixa.
  • Augment salarial notable, concorde al context econòmic actual; l'increment de 2022 ha de tindre en compte l’IPC real de 2022 i, en anys successius, un punt de partida pot ser l'acord AENC, però tenint clar que no pot haver-hi compensació ni absorció, ja que hi ha moltes persones treballadores que porten molts anys sense un augment de salari real.
  • En jornada: reduir la jornada anual en dies complets, establir caps de setmana lliures de descans, un nombre màxim de diumenges i festius a treballar, etc.
  • Que un percentatge important de les hores complementàries es consoliden en els contractes de treball, augmentant amb això la jornada ordinària.

Si la patronal de perfumeries no atén les necessitats dels treballadors i les treballadores i les seues reivindicacions serà molt complicat arribar a acords, situació que perjudicaria greument les plantilles del sector i a les mateixes empreses.

La pròxima reunió serà el dia 27 de juny.

Continuarem informant.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es