Archivado en Comunicados, Negociacion Colectiva

Negociació col.lectiva

La patronal del sector de l'hostaleria i la restauració presenta una postura de mínims

CCOO convoca una concentració davant de la patronal per les propostes en la negociació del Conveni de l'hostaleria.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Hosteleria (Sector de la Hosteleria) ,


pdf print pmail

La inesperada falta de rigor per part de la patronal del sector de l'hostaleria en la negociació del conveni ha fet que CCOO convoqui una concentració pel proper dimecres 2 de juliol de 2014, coincidint amb la propera reunió de la negociació, davant la seu de la patronal de l'hostaleria de Catalunya (Via Laietana, 47) en defensa del Conveni col·lectiu d'hostaleria. 

La Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme de CCOO ha convocat avui a Lloret de Mar i davant la seu de la patronal del sector, una concentració i una roda de premsa per donar a conèixer la situació i les seves propostes de la plataforma del conveni. 

A la concentració i a la roda de premsa hi ha participat Esteban Sanabria, responsable d'Acció Sindical de la Federació de Comerç, Hostaleria i Turisme (FECOHT) de CCOO de Catalunya, i Josep Maria Montalbán, secretari general de la FECOHT de les comarques gironines. Ambdós responsables sindicals han valorat molt negativament la postura i les propostes de la patronal que només creen incertesa i empobriment a les persones treballadores del sector. 

Esteban Sanabria ha explicat als periodistes que "el conveni col·lectiu s'està negociant en un context de dades econòmiques positives, més pernoctacions, ocupacions amb un increment de la rendibilitat entorn al 15,82% i amb un increment de visitants, en els tres primers mesos de l?any 2014 de 1.100.000 persones". I ha afegit: "Per tant, en un sector que està remuntant la crisi, no podem permetre que l?única aposta de la patronal en el conveni sigui la de la reducció salarial". 

Tot seguit, ha afirmat que "el conveni ja preveu actualment diferents taules salarials segons les diferents demarcacions i que ja té en compte diferències salarials". I ha continuat: "també cal tenir en compte que les propostes patronals agreugen aquesta situació quan proposen l'eliminació del complement salarial en espècie; doblar l'ampliació del temps de permanència en els salaris dels nous ingressos en el sector; penalitzar els premis de vinculació dels fixos discontinus perquè els exigeixen més temps de treball per poder accedir-hi i, en darrer lloc, no fan cap proposta clara d'increment salarial". 

Josep Maria Montalbán, per la seva part, ha expressat que "el primer que exigim a la patronal és que converteixi l'increment del 16% d'activitat en el sector, en ocupació, ja que ara mateix aquesta ha tingut un lleu increment del 3% i encara és pràcticament tota precària". I ha afegit "i encara es mantenen en el sector males praxis com la de substituir ocupació per persones en practiques en lloc d'apostar per la formació dual que aportaria futur i condicions dignes de treball als futurs treballadors/es del sector. Així no es poden establir les bases d'un model turístic sostenible". 

També ha denunciat que: "al mateix temps, la patronal externalitza la feina de les cambreres de pisos a empreses de serveis, amb la qual cosa està devaluant els salaris en un 40% i amb aquest fet està instaurant una dobla escala salarial que no aporta res al sector que no sigui l'increment del benefici empresarial". "Aquesta és una aposta de la patronal balear que la patronal catalana es vol fer seva"ha afirmat. 

En darrer lloc, ha anunciat que: "Per tot plegat, i al fet que per part de la patronal es pretén imposar un increment salarial entre el 0% i el 0,6%, les propostes patronals no es poden acceptar de cap manera". I ha acabat manifestant que;"en funció del resultat de la propera sessió de negociació, els treballadors i treballadores es plantejaran intensificar la protesta i la mobilització per aconseguir garantir un conveni sostenible socialment". 

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 26 de juny de 2014 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es