Archivado en Comunicados, Negociacion Colectiva

Negociació col.lectiva

40.000 treballadors i treballadores recuperen el seu conveni després de dos anys de negociacions

Signat el I Conveni col·lectiu estatal de drogueries, perfumeries i herboristeries.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

L'anterior conveni col·lectiu era un conveni interprovincial que s'aplicava a 24 províncies. Ara aquest conveni es converteix en estatal, i s'aplica a totes les províncies. La incorporació d'aquestes províncies s'anirà fent, de mica en mica, al llarg de la vigència del conveni, i mantindrà les condicions més beneficioses que aquests treballadors tenen en l'actualitat.

Ha estat un llarg procés de negociació, que iniciàvem amb la finalització del conveni interprovincial l'any 2011, i que culminava el passat dia 1 de juliol amb la signatura de l'acord, després d'un acte de mediació a la seu del Sima com a conseqüència del bloqueig que ha patit la seva negociació.

Pel que fa als continguts del conveni, els aspectes més importants són:

- En classificació professional es determina l'existència de tres àrees funcionals i cinc grups professionals amb la inclusió dels diferents llocs de treball corresponents a cada grup i àrea, que limita la polivanlència. El conveni inclou un quadre d'equivalències de les antigues categories amb la nova classificació professional.
- El conveni conté un ampli capítol sobre conciliació de la vida familiar, personal i laboral, amb especial regulació de la reducció de jornada per guarda legal o cura de familiars, on s'ha inclòs una regulació nova en relació amb la concreció horària, de manera que salvaguardant el dret que assisteix a qui ho sol·licita es pugui establir aquesta reducció en jornades completes de tal manera que deixi de prestar-se el treball per mesos complets i quan es presti es faci en la jornada habitual.
- En al pagament en els casos d'IT amb independència del motiu de la baixa, les empreses hauran de complementar fins al 100% de les retribucions percebudes pel treballador fins a un període màxim de quinze mesos. Igualment es fixa una assegurança en cas d'accident o malaltia professional de 20.000 euros, que s'incrementarà a partir del 2017 en 25.000 euros.
- En matèria salarial es fixa un increment del 0,75% per a l'any 2014, d'un 1% per al 2015 i d'un 1,30% per al 2016. Amb clàusula de revisió salarial per a cada un dels anys

CCOO valorem positivament la signatura d'aquest conveni, més encara tenint en compte que l'antic conveni interprovincial havia perdut la seva vigència i deixat sense cobertura a més de 40.000 treballadors, amb el risc que els poguessin aplicar l'Estatut dels treballadors. A més tenint en compte la situació econòmica que estem travessant i la reforma laboral que el Govern va aprovar, s'han pogut pal·liar una mica els efectes de les dues coses.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es