Archivado en Comunicados, Jornada, Empleo, Comunicado Catalunya, Condiciones de trabajo

Prejubilacions - Manca Plantilla - BBVA Catalunya

Felicitats als i les prejubilades ! (Que no ens passi res als que ens quedem)

Sense conèixer encara el nombre exacte de prejubilacions de l'any 2014 al BBVA-Catalunya, sí tenim dades per creure que passaran de les 500. És una bona notícia per als companys i companyes que es prejubilen. En molts casos, persones que porten més de 40 anys treballant i que tenen en la prejubilació una forma raonable d'acabar la seva vida laboral. Fins aquí, bé, però...


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

Les prejubilacions es presenten com amortització de llocs de treball i la realitat moltes vegades no és així. La realitat és que la feina que feia la persona prejubilada no desapareix i, simplement, es reparteix entre la resta de companys i companyes de l'oficina o departament. L'efecte és evident: més pressió, més ansietat, més exigència de prolongar il·legalment la jornada i menys salut i conciliació amb la vida personal.

Per posar un exemple, segons el MoU (Memorandum of Understanding) aprovat per la UE per l?adquisició d?Unnim, la plantilla total del BBVA a Catalunya havia de ser de 5.000 persones en acabar el procés, el 30-6-14. Amb aquestes prejubilacions quedarem per sota de 4.400. Hem reduït la plantilla prop del 12% sense que es correspongui amb una disminució equivalent, ni de bon tros, del volum de feina.

Durant aquest any s'integraran a BBVA (al Grup o al banc) els 4.500 companys i companyes de Catalunya Caixa, i CCOO demanarem  que hi hagi una integració d?aquesta plantilla a BBVA que cobreixi la manca de personal, palesa actualment a la nostra entitat. La combinació de pèrdues de llocs de treball a CX + prolongacions de jornada a BBVA no seria només inacceptable: seria immoral.

El BBVA continua amb la seva campanya "Yo soy empleo", donant ajuts per crear ocupació, mentre manca personal a casa. Els beneficis després d'impostos, en els pitjors anys de la crisi, han estat 4.406 milions ? al 2012 (amb l'adquisició d'Unnim), 2.228 milions al 2013 i 1.929 milions als 9 primers mesos de 2014. Són aquests resultats un motiu per reduir plantilla?

Aquí falta gent. Moltes oficines estan a prop del col·lapse i la contractació amb comptagotes i a temps parcial d'ETTs no és la solució per a cobrir llocs de treball que són estructurals.La integració de CX ha de ser part de la solució, no del problema. Tot i les prejubilacions, al 2015 quedarem al BBVA-Catalunya més de 700 persones de 55 o més anys. A CX hi ha prop de 600 companys/es en les mateixes condicions. Marge més que suficient per a solucionar dos problemes: el de la integració de CX sense mesures traumàtiques i el de la manca de plantilla actual a BBVA.

Aquest és el model que CCOO vam proposar, i que ha funcionat, amb la integració d'Unnim. Ara és encara més necessari, i és possible.

Seguim treballant, seguirem informant

Gener 2015

llegir Comunicat en pdf 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es