Archivado en Comunicats, Salari

Increment de conveni, canvi a la normativa de la Seguretat Social

Canvis a la nòmina

06-02-2014 Increment del salari de convenio de l'1,5%, entre febrer i març ens aplicaran la normativa nova de la Seguridad Social, que comportarà que haurem de  cotitzar per les aportacions del Pla de Pensions i els xecs / targetes restaurants.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Informació nòmina

En aquest començament d’any, el banc ha aplicat a la nostra nòmina una sèrie de regularitzacions que ha fet variar l’import net a cobrar i que ha afectat de forma generalitzada a la plantilla que prové de BMN.

Cal recordar, doncs, les principals causes d’aquest canvi en la nòmina de gener i les que s’aplicaran al mes de febrer:

GENER

1-     El personal que prové de BMN que cobra el B50 (millora voluntària), veurà com a partir d’ara es redueix en 42,51€ (510,09 €/any) passant a ser salari diferit, segons l’acord d’homologació de BMN i l’acord que va evitar un ERTO a Catalunya i Aragó (veure aquí). Aquest import és l’aportació al Pla de Pensions que l’entitat fa per a tota la plantilla (col·lectiu B)

2-     La regularització de l’IRPF per a aquest any 2014 ja té en compte les dotze mensualitats, a diferència de l’any passat que hi havia dos pagadors. Aquest fet fa variar en molts casos la retenció. Comproveu que els percentatges de retenció corresponguin amb el salari a percebre.

3-     L’augment de la base de cotització màxima, en un 5%, afectarà a aquell personal que estigui topat per import. En aquests casos també ho notaran en nòmina.

FEBRER

1-     Augment del salari de Conveni de l’1,5% i que Banc Sabadell probablement compensarà i absorbirà amb el concepte B50. Aquest augment quedarà reflectit en aquells que no cobren B50.

2-     Entre febrer i març ens aplicaran la nova normativa de la Seguretat Social (veieu el nostre comunicat) i que suposarà que haurem de cotitzar principalment per:

a)                Les aportacions del Pla de Pensions.

b)                Xecs/targetes restaurants

Aquests canvis ens obliguen a ser molt curosos en la revisió del full de nòmina, per evitar que qualsevol errada no detectada a temps tingui un efecte perjudicial.

Avís: Comprova sempre la teva nòmina. És important conèixer els conceptes i la seva definició. Contacta amb el teu delegat o delegada de CCOO si vols aclarir qualsevol dubte. 

Febrer de 2014

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es