Archivado en Comunicats, Salari

2ª Reunió Negociació Conveni Col•lectiu de Financeres

El passat 17 de gener, els dos sindicats majoritaris del sector de Financeres (COMFIA-CCOO i Fes-UGT) vam iniciar la ronda de converses que esperem desemboquin en un acord sobre les condicions laborals que regularan la nostra activitat a través del Conveni Col·lectiu d'aplicació.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

En primer lloc, i de manera nova, la patronal ens va fer entrega d'una "plataforma reivindicativa" que considerem extremadament restrictiva, conservadora i fins i tot agressiva, a més de curt termini, i concretar de forma verbal les qüestions de calat:

• Congelació salarial
• Eliminació del sistema d'ascens per antiguitat.
• Vigència a un any

Tant COMFIA-CCOO com Fes-UGT rebutgem aquests tres termes plantejats per la part patronal si bé podríem estudiar alguns dels altres aspectes recollits en la seva proposta.

La representació sindical a taula no presentem plataforma escrita en aquesta primera reunió perquè enteníem que, davant la conjuntura econòmica en què ens trobem, hem de centrar els nostres esforços en aspectes fonamentals:

1. La defensa i supervivència del conveni sectorial: aquest marc ha de ser flexible per permetre a les empreses l'aplicació de mesures de flexibilitat interna negociada i evitar l'aplicació de mesures traumàtiques i conflictives per al manteniment de l'ocupació.

2. Vigència superior a 1 any o en cas contrari, pròrroga de l'actual amb increment salarial sota el mateix sistema per a un sol període.

3. Millores mitjançant paquets flexibles: retribució, jornada o millores socials, lligats al funcionament i situació de cada empresa.

Davant aquest escenari, ens hem emplaçat per a una propera reunió el dia 18 de febrer, on comprovarem la voluntat real de la patronal per apostar per un Conveni que contingui mecanismes flexibles que ens beneficiïn a tots o si, aprofitant l'excusa de la crisi, només pretenguin dotar-se d'un Conveni en la seva mínima expressió, dificultant la possibilitat d'arribar a acords.

Gener 2013

COMFIA-CCOO


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es