Archivado en Comunicados, Mobbing

Pressio Laboral BBVA - Catalunya

Seguim Vigilants


Ha passat un any des de que els sindicats, de manera conjunta, vam fer sentir la nostra veu de manera inequívoca contra la política de catalogacions que s’estava seguint al banc. L’enviament de cartes a alguns desajustats va marcar un punt d’inflexió en la manera com la nostra empresa es relacionava amb els treballadors.


pdf
print
pmail
Aquella activitat unitària va aconseguir reduir el nombre de cartes a enviar i que, de moment, no s'hagi repetit aquesta pràctica. La seva desaparició serà una fita de la qual ens haurem de felicitar tots

Per√≤ aquesta √©s una lluita constant i no hem de baixar la gu√†rdia. Per aix√≤ des de aleshores fem p√ļbliques regularment les situacions que vivim al voltant d'aquest afer.

A la tardor, amb motiu de diverses campanyes de Banca Comercial (+x-, Ironman, etc.), vam patir un agreujament de les pressions que tothom rep a les oficines. Aquestes pressions cauen en cascada des de l'alta direcció i venen personificades en els responsables de Zona, a qui l'estructura del banc atorga l'aplicació directa de les seves polítiques comercials, de tal manera que fins i tot afecta l'organització del treball.

L'alta direcci√≥ fomenta una actitud coercitiva i despr√©s s'arronsa d'espatlles o fa cara de sorpresa quan alg√ļ es passa de la ratlla, i el deixa com a √ļnic responsable davant de la plantilla.

Aquesta situaci√≥ va provocar l'√ļltima campanya unit√†ria dels sindicats, contra les prolongacions de jornada i les pressions, perqu√® l'exig√®ncia sobre les persones √©s alt√≠ssima i ens toca a nosaltres, com els seus representants, denunciar-ne les conseq√ľ√®ncies i fer-ho extensiu als responsables i directius. No podem admetre que, a m√©s de les pressions per la feina, la majoria de vegades exagerades, aquestes es transmetin amb males maneres. Aix√≤ √©s el que hem exposat durant els passats mesos.

Des de les Direccions Territorials i des d'algunes zones, sembla que es detecta una voluntat d'evitar actituds que son molt mal acceptades per la plantilla.

Un canvi en les formes és un primer pas, però per garantir el seu futur compliment, caldrà que tots ens mantinguem vigilants.

Per altra banda i lligat amb aquest sistema de relacions amb la plantilla cal aconseguir entre tots la modificaci√≥ dels sistemes d'avaluaci√≥, catalogaci√≥ i retribuci√≥. El sistema √©s volunt√†riament tan complicat que no hi ha dues persones que l'entenguin igual i al final qui ha cobrat no sap si mostrar-se content o decebut. Malgrat la insist√®ncia de presentar el sistema com a objectiu, tothom constata a la realitat, que en √ļltima inst√†ncia estem a l'albur i criteri d'una persona.

Seguim dient NO als desajustats i si alg√ļ de vosaltres reb√©s alguna carta, que es posi immediatament en contacte amb nosaltres.

Però també diem NO a la idea que s'amaga darrera, amb carta o sense: la de crear marginació dins de la plantilla I diem NO als responsables de que es produeixin aquestes situacions.

NO abaixarem la gu√†rdia i farem part√≠cip tota la plantilla de les situacions produ√Įdes per aquest sistema, denunciant i informant totes aquelles irregularitats que observem.

Barcelona, 24 de Març de 2005

Veure comunicat conjunt en pdf.