Archivado en Comunicats, Salari, socio economic

COMFIA-CCOO DENUNCIA REMUNERACIONS CONSELLERS I ALTA DIRECCIÓ DEL SECTOR FINANCER

Comunicat 4 - Préstecs i blindatges de les cúpules

La dada: L'òrgan on es coneix amb detall i es fixa la política de remuneracions i altres condicions dels directius és la Comissió de Retribucions. Resulta singular constatar que en les Comissions de Retribucions de les 35 caixes, amb 3 membres cadascuna (105 integrants) solament hi ha 1 representant dels empleats, en concret en CEISS.


pdf print pmail

Entre 2004 i 2010, la quantia de préstecs a la cúpula es va disparar en caixes amb problemes, al mateix temps que no s'obligava a les caixes a informar sobre els blindatges dels seus directius. Tot això amb el coneixement i l'anuència dels supervisors, i malgrat els advertiments i requeriments de COMFIA des de fa anys.

Préstecs a Consellers i Alta Direcció

Entre 2004 i 2010 els préstecs a Consellers i Alta Direcció en les 15 grans entitats financeres es van incrementar en 436 milions euros:
 


En 2010 els préstecs a Consellers i Alta Direcció en les 52 entitats analitzades sumen 1.062 milions euros. Un 75% es concentra en:




Blindatges de directius

  • Sobre la base dels Informes de Govern Corporatiu, el nombre de Consellers i Alts directius beneficiaris de clàusules de blindatge als Bancs ascendeix a 65 persones: 22 en Santander, 14 en B. Sabadell, 13 en BBVA, 7 en Banesto, 3 en Pastor i 1 en B. València.
  • En les caixes, es desconeix per complet, atès que increïblement la Circular 2/2005 CNMV les va eximir d'informar sobre les clàusules de blindatge... Algunes s'estan coneixent ara en entitats intervingudes pel FROB. També comencen a conèixer-se en caixes que surten a Borsa, on ja 3 entitats reflecteixen 14 blindatges en els seus fullets d'emissió: 6 en Bankia, 6 en Banca Cívica i 2 en Caixabank.
La dada: L'òrgan on es coneix amb detall i es fixa la política de remuneracions i altres condicions dels directius és la Comissió de Retribucions. Resulta singular constatar que en les Comissions de Retribucions de les 35 caixes, amb 3 membres cadascuna (105 integrants) solament hi ha 1 representant dels empleats, en concret en CEISS.

Dèiem ahir?


  • En 2006 COMFIA ja va plantejar a la CNMV que en totes les entitats la remuneració de l'Alta Direcció i Consellers es conegués de forma detallada, individualitzada, i informant sobre les clàusules de blindatge. Veure http://www.cnmv.es/cnmvdia/decetes/bgsc/ccoo.pdf.
  • Igualment, en les cartes dirigides en 2009 a les Patronals del sector, vam proposar una “regulació social” de les remuneracions de la cúpula, sota els criteris de transparència, proporcionalitat i sostenibilitat. Veure https://www.ccoo-servicios.info/noticias/51934.html.

Ni uns ni uns altres van atendre els nostres plantejaments llavors. 5 anys després, el Ministeri d'Economia, el Banc d'Espanya i la CNMV estan començant a avançar en la línia de transparència, proporcionalitat i sostenibilitat que COMFIA ve reivindicant des de fa anys. En el proper i últim informatiu et detallarem les nostres propostes.

COMFIA-CCOO 


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es