Archivado en Campañas, Socio Economico

Toxo: "Per a CCOO, les persones són i seguiran sent el primer. La nostra prioritat"

“Amb nosaltres hi ha futur” 24 de setembre, 20.000 assistents al gran acte de CCOO a Madrid



Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El Palau de Vistalegre de Madrid es va quedar petit per acollir als 20.000 delegats/des sindicals de CCOO de tot el país, 2.000 dels quals procedents de Catalunya, que van assistir a l'acte sindical celebrat el dissabte 24 de setembre. Un acte que ha suposat tota una demostració de força del sindicalisme de classe i de CCOO, en el qual el secretari general del sindicat, Ignacio Fernández Toxo, va presentar les grans línies d'acció del sindicat centrades en la proposta d'un gran Pacte per l'Ocupació i la constitució d'una Plataforma Ciutadana de Defensa dels Serveis Públics, tot això perquè "les persones, i no les estadístiques, siguin la primera i principal prioritat" de les accions de govern.

Toxo va centrar el seu discurs en la proposta d'un gran Pacte per l'Ocupació, que inclouria un pacte de rendes, una reforma fiscal, la reforma del sistema financer i un acord per regular els preus d'aliments bàsics, transport, habitatge, electricitat i gas. Segons va explicar, aquest Pacte que defensa el sindicat busca situar a les persones, i no les estadístiques, com a primera prioritat. "La prioritat han de ser les persones, especialment les més modestes, i l'ocupació", va subratllar.


El secretari general de CCOO va criticar que hi ha qui vol aprofitar la crisi per desmantellar l'Estat de benestar, per aconseguir una transferència del públic al privat, deteriorant i retallant el dret al treball i els serveis públics. Va assenyalar, en aquest sentit, que la reforma de la constitució s'ha convertit en una espècie de "pal de paller" perquè diverses comunitats autònomes, les governades pel PP i la dreta nacionalista catalana, apliquin ajustos en sanitat i educació, i altres serveis socials, davant el que va asseverar que "els serveis públics" són essencials i va fer una crida a constituir una Plataforma Ciutadana en la seva defensa.

"Avui més que mai el paper del moviment sindical, de CCOO, és insubstituïble", va assegurar Toxo, que va denunciar una campanya per neutralitzar el paper dels sindicats. Una campanya que, en la seva opinió, s'estén al descrèdit del dret al treball. "No anem a tolerar aquesta campanya que persegueix presentar com un privilegi el tenir una ocupació, i no com un dret", va afirmar. Perquè "viure de l'esforç del salari no pot ser considerat un privilegi, anem a defensar l'ocupació i el dret al treball", va afegir.

En un altre moment de la seva intervenció, Toxo es va dirigir al president del Govern, Rodríguez Zapatero, emplaçant-li al fet que, abans o després del 20-N, doni resposta a la Iniciativa Legislativa Popular presentada pels sindicats "per a la reforma de la reforma laboral". També va recordar que CCOO no renuncia al fet que els pensionistes i jubilats recuperin el seu poder adquisitiu, i en aquest sentit va demandar del PSOE i del PP que aclareixin que ha passat amb les pensions a partir de l'1 de gener, si compliran la llei i si procediran a la revaloració de les pensions. Als líders d'ambdós partits els va reclamar compromís i menys xerrameca.  

"Hi ha esperança perquè és possible una altra alternativa". Toxo va qualificar de "complicada" l'actual situació, i no va descartar una segona recessió, però es va mostrar convençut que són possibles altres polítiques que no siguin les d'afavorir als responsables de la crisi, i va remarcar que "la resignació no és una opció, "cal lluitar", perquè a més "hi ha alternatives".

"Anem a defensar amb tots els nostres mitjans els interessos de la gent que representem, que són la majoria de la societat. Des de l'autonomia i la independència, amb les nostres propostes", va concloure, abans que l'acte es tanqués amb un video i la Internacional.

 

Per a més informació www.ccoo.es

VIDEO de Carlos Martínez Ibañez -@carloscomfia




>>Nota inicial 22/07/11


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es