Archivado en Comunicados, Jornada

Jornada Laboral - BBVA Catalunya

Aquest estiu, cap hora a la brossa

Per a compensar la renúncia voluntària a l'horari reduït de la setmana de festa major, aquest any, a més a més de l'habitual compensació en dies de llicència, tenim una nova opció, ja que com a conseqüència de l’acord per a la lliurança dels dissabtes, qualsevol prolongació de jornada, fins i tot les realitzades a l’”estiu”, ha de comptar per a la recuperació dels dijous d’octubre a desembre, si aquesta és la nostra preferència .


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

Arriba l’estiu, un període en el que es concentren bona part de les festes majors de moltes localitats a Catalunya, i sabem per l’experiència d’altres anys que no sempre resulta fàcil poder complir l’horari reduït que correspon a la setmana d’aquestes festes. Aquest conflicte habitualment es resolia renunciant voluntàriament a aquest horari i acordant amb l’oficina la compensació corresponent en dies de llicència.

Aquest any, però, tenim una nova opció, ja que com a conseqüència de l’acord per a la lliurança dels dissabtes, qualsevol prolongació de jornada, fins i tot les realitzades a l’”estiu”, ha de comptar per a la recuperació dels dijous d’octubre a desembre, si aquesta és la nostra preferència. Naturalment, això no impedeix que es pugui seguir acordant amb l’oficina o departament, com fins ara, altres fórmules de compensació (dies de llicència), si aquesta és l’opció desitjada.

Cal tenir present que l’acord per a la lliurança dels dissabtes estableix la possibilitat de que fins el 50% dels dijous que hem de treballar per la tarda, es podran realitzar en dia i horari diferents, i que per això només caldrà l’acord entre la direcció de la unitat i el treballador o treballadora. D’altra banda, totes les convocatòries, sol·licituds, invitacions... que ens realitza el Banc per que prolonguem la jornada legalment establerta, sigui per modificar l’horari reduït de la setmana de festa major o qualsevol altra circumstància (audio-conferencies, puntes de feina, accions formatives, etc.)  tenen la consideració d’acord tàcit, ja queel Banc ens ho proposa i nosaltres, voluntàriament,  ho acceptem. Sigui hivern o estiu.

CCOO ja hem fet públic en altres ocasions, que el còmput de les hores recuperades en substitució dels dijous ha de ser anual, i per facilitar un control efectiu, vam posar a disposició de tota la plantilla un imprès, que podem trobar a:

 https://www.ccoo-servicios.es/archivos/bbva/20100122_registro_recuperacion_jueves.pdf

Malgrat tot l’anterior, no descartem que en algun lloc, malauradament, se’ns demani prolongar la jornada i no se’ns vulguin reconèixer les hores realitzades. És a dir, que se’ns demani que llancem les hores a la brossa. Com que no hi cap justificació per aquesta actitud, si això succeeix estem segurs que serà degut a una inadequada informació per part d’algú. CCOO estem a la disposició de tothom que ens ho demani per aclarir aquesta qüestió.   

Decideix-te i afiliat. CCOO fa per tu.

Juny 2010

llegir Comunicat en pdf

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es