Archivado en Comunicats, beneficis socials

comunicat

Permisos de Maternitat i Paternitat.


Recull de les condicions que ens afecten respecte al dret de gaudir-ne.


pdf
print
pmail

MATERNITAT (Art. 48.4 ET)

El permís de maternitat és de 16 setmanes.
¬ē En cas de part m√ļltiple s¬íamplia en 2 setmanes per cada fill/a a partir del segon, tamb√© s¬íamplia en 2 setmanes si el fill/a √©s discapacitat.
¬ē Si tots dos progenitors treballen, la mare en pot cedir una part al pare:
Les 6 setmanes posteriors al part s√≥n obligat√≤ries per la mare, la resta del temps de suspensi√≥ (des d¬íun √ļnic dia fins a la fi de les setmanes restants) les pot gaudir el pare o l¬íaltre progenitor, de forma simult√†nia o successiva amb la de la mare.
¬ē En cas de part prematur, si el nad√≥ ha d¬íestar hospitalitzat a continuaci√≥ del part, el per√≠ode de suspensi√≥ podr√† computar-se, a inst√†ncia de la mare o l¬íaltre progenitor, a partir de la data d¬íalta hospital√†ria.
¬ē Si el nad√≥ est√† hospitalitzat m√©s de 7 dies, el per√≠ode de suspensi√≥ s¬íamplia¬¨r√† en tants dies com estigui hospitalitzat amb un m√†xim de 13 setmanes addicionals.

PATERNITAT (Art. 48 bis ET)

13 dies ininterromputs am¬plia¬bles en 2 dies més per cada fill/a a partir del segon.
¬ē El treballador podr√† exercir aquest dret a continuaci√≥ del perm√≠s de naixement (3 dies h√†bils), fins que finalitzin les 16 setmanes del perm√≠s de maternitat o imme¬¨diatament despr√©s d¬íaquestes.
¬ē Aquest perm√≠s √©s completament inde¬¨pen¬¨dent del per√≠ode de perm√≠s de maternitat.
Tant la maternitat com la paternitat poden gaudir-se en jornada completa o parcial, previ acord entre empresari i treballador/a afectat.

24 d¬íabril del 2008 ¬Ė com. 21/08

 Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratu√Įtament, suscriu-te.