Archivado en Comunicados, Mujeres e Igualdad, Divulgacion

#26Abril #VisibilitatLèsbica

26 d´abril. Dia de la Visibilitat Lèsbica

És un dia en què s'exigeix el respecte dels seus drets humans i l’eradicació de prejudicis i homofòbies

 

26 de abril. Día de la Visibilidad Lésbica

Es un día en el que se exige el respeto de sus derechos humanos y la erradicación de prejuicios y homofobias


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) ,


pdf print pmail

 
 

26 d’abril

 

Dia de la Visibilitat Lèsbica

 

El Dia de la Visibilitat Lèsbica es commemora a Espanya cada 26 d'abril des de 2008. Aquesta data té com objectiu visibilitzar aquest col·lectiu i manifestar la importància de que les dones lesbianes tinguin espai i siguin visibles en els espais públics, exigir la plena igualtat de drets i reclamar que es tinguin referents de dones lesbianes en tots els àmbits, i no sols dins de l'activisme pels drets LGTBIQ+.


A tot el món continuen prevalent estereotips discriminatoris, normes culturals i actituds que normalitzen i trivialitzen la violència contra les dones i les nenes. No obstant això les dones lesbianes conformen un grup que sofreix una doble discriminació, la primera per ser dones i la segona, per l'estigma al qual està associat la seva orientació sexual.


Davant les xifres, un diagnòstic comú és que fan falta més referents lèsbics en l'empresa i en la societat.


És un dia en què s'exigeix el respecte dels seus drets humans i l’eradicació de prejudicis i homofòbies, com també fer èmfasis en la importància de crear i executar polítiques públiques per als drets LGTBIQ+, amb un enfocament de gènere i perspectiva feminista

 

CCOO Serveis Catalunya

 

26 de abril

 

Día de la Visibilidad Lésbica

 

El Día de la Visibilidad Lésbica se conmemora en España cada 26 de abril desde 2008. Esta fecha tiene como objetivo visibilizar este colectivo y manifestar la importancia de que las mujeres lesbianas tengan espacio y sean visibles en los espacios públicos, exigir la plena igualdad de derechos y reclamar que se tengan referentes de mujeres lesbianas en todos los ámbitos, y no solo dentro del activismo por los derechos LGTBIQ+.

 

En todo el mundo siguen prevaleciendo estereotipos discriminatorios, normas culturales y actitudes que normalizan y trivializan la violencia contra las mujeres y las niñas. Sin embargo Las mujeres lesbianas conforman un grupo que sufre una doble discriminación, la primera por ser mujer y la segunda por el estigma al que está asociado su orientación sexual.

 

Frente a las cifras, un diagnóstico común, es que hacen falta más referentes lésbicos en la empresa y en la sociedad.

 

Es un día en el que se exige el respeto de sus derechos humanos y la erradicación de prejuicios y homofobias, como también hacen énfasis en la importancia de crear y ejecutar políticas públicas para los derechos LGBTI+, con un enfoque de género y perspectiva feminista.

 

CCOO Serveis Catalunya

 


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es