Arquivado en Comunicats, Ciberdrets
El TC ens dóna la raó a Comfia-CCOO al avalar lús del correu electrònic de la empresa amb finalitats sindicals
Sentencia històrica del Tribunal Constitucional / 15 Novembre 2005 - Transiciel
La Sala Segona del Tribunal Constitucional ha dictat una sentència que avala l'ús del correu electrònic de les empreses pels sindicats al regular amb uns paràmetres similars a qualsevol altra activitat sindical la utilització del correu electrònic en les seves comunicacions amb els afiliats i treballadors en general.
La fallada de la Sala Segona del Tribunal Constitucional, fet públic avui, anul·la una sentència de la Sala civil del Tribunal Suprem, a l'entendre que quedava vulnerat el dret del sindicat, en aquest cas CCOO, a la llibertat sindical.
Aquesta sentència restitueix el criteri defensat i avalat per Comfia-CCOO des del primer moment a l'entendre que la llei avala la comunicació entre el sindicat i els seus afiliats i treballadors en general independentment del mitjà utilitzat per a això.
COMFIA-CCOO es felicita pel pas gegantesc que suposa aquest pronunciament de la més alta instància judicial al permetre, sense cap gènere de dubtes, l'ús sindical de les noves tecnologies en l'activitat sindical dins les empreses.
També vam valorar que hagi estat el Tribunal Constitucional qui s'hagi pronunciat ja que la projecció serà cap a tots els sectors productius.
Per la importància de la sentència deu ser la Confederació Sindical de CCOO la qual degui recollir el plantejament i fer-lo extensiu a tots els àmbits de la negociació col·lectiva.
Aquesta fallada posa fi a un conflicte col·lectiu que es va iniciar fa uns cinc anys i que va contar amb un primer pronunciament de l'Audiència Nacional favorable al sindicat, posteriorment el Tribunal Suprem va donar la raó a l'empresa i ara és el Tribunal Constitucional qui resol el tema al donar la raó al sindicat.
Les condicions que estableix el Tribunal Constitucional i que són similars a les establertes per a la resta de l'activitat sindical són les següents:
1. La comunicació no podrà pertorbar l'activitat normal de l'empresa.
2. Tractant-se de l'ocupació d'un mitjà de comunicació electrònic, creat com eina de producció, no podrà perjudicar-se l'ús específic empresarial preordenat per al mateix.
3. No tenint fonament el dret d'una càrrega empresarial expressament prescrita en l'Ordenament, la utilització de l'instrument empresarial no podrà ocasionar gravàmens addicionals per l'empleador, significativament l'assumpció de majors costos.
Secretaria de comunicació de COMFIA-CCOO
Consultar text de la sentència
Modelo de carta de Baja Voluntaria en la empresa
Calendario Laboral 2025. Publicado en el BOE
Alcanzado ACUERDO en el proceso de integración de Targobank y Cemcice en Abanca
Ciberamenazas y fraudes. ¿Los conoces?
Plan de Igualdad Grupo Alsea
Acuerdo Laboral de ámbito Estatal para el sector de Hostelería (ALEH)