Archivado en

Denuncia per no cobrar els incentius - Catalunya

La Fiscalia se suma a la Demanda de CCOO i acusa al BBVA de discriminatori


Fa uns mesos CC OO v脿rem guanyar una demanda contra el BBVA per deixar fora del cobrament d'incentius a l'empleat d'una Oficina de Barcelona que amb una avaluaci贸 de 172,89 punts havia estat excl貌s del Bonus, l'Extrabonus i de la Valoraci贸 Vendes, per figurar en el ja tristament fam贸s "ranking". La sent猫ncia, a m茅s, va oblig脿 al BBVA a pagar una indemnitzaci贸 addicional, aix铆 com les costes de l'advocada de CC OO.


pdf
print
pmail

La sent猫ncia sustenta , en resum, que no se li pot exigir el mateix nombre de vendes a un empleat o empleada que, de manera justificada, ha realitzat una jornada inferior a la general. Aqu铆 trobar铆em, per exemple, baixes maternals, representants sindicals, jornades parcials, baixes de llarga durada, etc..

Es lamentable que ni a cops de sent猫ncies judicials el Banc entengui la l貌gica de situacions tan clares. Cal recordar que en el BBVA, per aquest tema ja portem guanyades m茅s de 15 demandes i alguna d'elles ratificada fins i tot en el Superior de Just铆cia.

En data 6 de maig , per una actuaci贸 de caracter铆stiques similars, la Fiscalia s'ha afegit a dues demandes presentades per CC OO del BBVA i acusa al Banc de discriminaci贸 (al dors reprodu茂m recull de premsa que es fa ress貌 d'aquest fet).

L'obtenci贸 d'aquestes sent猫ncies favorables ens permet, no tan sols restituir actituds discriminat貌ries rebudes individualment per algun empleat, sin贸 que ens possibiliten tamb茅 l'extensi贸 dels efectes al conjunt de la plantilla i obligar al Banc a modificar determinades normes i conductes. Aquest any, per exemple, com a conseq眉猫ncia d'aquestes sent猫ncies, el ranking "percentil 20" ja ha estat eliminat del sistema d'incentius i s'ha introdu茂t un factor de correcci贸 pel temps efectiu treballat. Per tant, els col路lectius abans esmentats (baixes prolongades, baixes maternals... ) ja no es podran veure discriminats per les seves circumst脿ncies particulars.

Seguim treballant, seguirem informant.

17 de Maig de 2004

Veure Comunicat en pdf / Noticia en els diaris