Archivado en

La Fiscalia se suma a la Demanda de CCOO i acusa al BBVA de discriminatori

Denuncia per no cobrar els incentius - Catalunya

Fa uns mesos CC OO vàrem guanyar una demanda contra el BBVA per deixar fora del cobrament d'incentius a l'empleat d'una Oficina de Barcelona que amb una avaluació de 172,89 punts havia estat exclòs del Bonus, l'Extrabonus i de la Valoració Vendes, per figurar en el ja tristament famós "ranking". La sentència, a més, va obligà al BBVA a pagar una indemnització addicional, així com les costes de l'advocada de CC OO.


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

La sentència sustenta , en resum, que no se li pot exigir el mateix nombre de vendes a un empleat o empleada que, de manera justificada, ha realitzat una jornada inferior a la general. Aquí trobaríem, per exemple, baixes maternals, representants sindicals, jornades parcials, baixes de llarga durada, etc..

Es lamentable que ni a cops de sentències judicials el Banc entengui la lògica de situacions tan clares. Cal recordar que en el BBVA, per aquest tema ja portem guanyades més de 15 demandes i alguna d'elles ratificada fins i tot en el Superior de Justícia.

En data 6 de maig , per una actuació de característiques similars, la Fiscalia s'ha afegit a dues demandes presentades per CC OO del BBVA i acusa al Banc de discriminació (al dors reproduïm recull de premsa que es fa ressò d'aquest fet).

L'obtenció d'aquestes sentències favorables ens permet, no tan sols restituir actituds discriminatòries rebudes individualment per algun empleat, sinó que ens possibiliten també l'extensió dels efectes al conjunt de la plantilla i obligar al Banc a modificar determinades normes i conductes. Aquest any, per exemple, com a conseqüència d'aquestes sentències, el ranking "percentil 20" ja ha estat eliminat del sistema d'incentius i s'ha introduït un factor de correcció pel temps efectiu treballat. Per tant, els col·lectius abans esmentats (baixes prolongades, baixes maternals... ) ja no es podran veure discriminats per les seves circumstàncies particulars.

Seguim treballant, seguirem informant.

17 de Maig de 2004

Veure Comunicat en pdf / Noticia en els diaris

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es