Archivado en Comunicats, Previsio Social

Banc Sabadell incompleix el pacte de prejubilacions

15 03 07 Com és possible que haguem arribat al punt en el qual la Direcció del Banc incompleix en tots els seus punts un acord col·lectiu? (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


La Direcció incompleix el pacte de prejubilacions


“pseudo prejubilacions” massives amb acomiadament i deteriorant-se contínuament les condicions de prejubilació. El mercadeig individualitzat dels responsables de Recursos Humans, amb el vist i plau de la Comissió Executiva i, sempre, carregant una part a les arques de l´Estat, va provocar que després de moltes protestes, converses amb organismes institucionals, amb la Direcció General del Banc i ser presents a la Junta d’accionistes, finalment es firmés un pacte que donés transparència a les condicions de prejubilació. La finalitat principal de l’acord era protegir els empleats en les situacions en què l’empresa els oferia o pressionava per a la seva prejubilació. De totes maneres, hem d’insistir en que el pacte és voluntari per les dues parts i que el pacte no és un dret automàtic que es reclama i aplica quan es compleixen els 53 anys. Amb prou feines fa vuit mesos que es va signar l’Acord Col•lectiu de Prejubilacions, del qual l’empresa va fer ressò a tota la premsa nacional, i des de l’endemà de la signatura la Direcció del Banc el vulnera. Des del juny del 2006 han causat baixa a l’empresa 300 persones de més de 50 anys (sense incloure la plantilla de l’Urquijo). Segons les nostres informacions, podem estimar que només en un 10% s’ha aplicat el pacte, la resta són segons el sistema anterior, és a dir: allò que li sembla bé ala Direcció de Recursos Humans i depenent de qui sigui la persona prejubilable. Gestionen aquesta qüestió com si d’un mercat d’oferta i demanda fos i, adduint, que tenen molta demanda de prejubilació per part dels empleats, no respecten l’acord ni tan sols quan són ells els que volen que un empleat es prejubili. No hi ha cap precedent en les relacions laborals en el qual la Direcció d’un Banc signi un pacte col•lectiu amb la majoria dels sindicats, amb la voluntat ferma de no complir-lo en cap dels seus aspectes. Això en dret penal, civil i laboral té un nom i en el llenguatge universal és ENGANYAR, però enganyar a 10.000 empleats. Què podem esperar d’altres aspectes de la relació laboral si la signatura apoderada que representa a una entitat tan sòlida i laureada com Banc Sabadell, plasmada en un document públic que recull acords i condicions que afecten els empleats no significa res de res? Com és possible que haguem arribat al punt en el qual la Direcció del Banc INCOMPLEIX EN TOTS ELS SEUS PUNTS UN ACORD COL•LECTIU? ELS EXIGIM QUE RESPECTIN LA LEGALITAT, RECONEGUIN ELS SEUS PROPIS ACTES COMPLEIXIN EL PACTE DE PREJUBILACIONS.


Sabadell, març del 2007

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es