Archivado en Comunicats, beneficis socials, socio economic

Conveni 2007: més de 100.000 compromisos "ocults".

comunicat

Després de l'inqualificable comunicat Nº 14 dels nostres companys d'UGT, ens veiem obligats a introduir un parèntesi en les nostres explicacions sobre el Conveni Col•lectiu per a respondre amb senzillesa a una pregunta que hi llancen:


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Quins compromisos ocults tenen els signants d'aquest conveni?

 

 

La resposta, no solament és senzilla, sinó que a més és quantificable: CCOO té més de 100.000 compromisos “ocults”, un compromís amb cadascun dels més de 100.000 treballadors i treballadores del sector.

Més de 100.000 compromisos “ocults” que ens duen a signar un Conveni que aporta a aquells i aquelles amb els quals estem “ocultament” compromesos més capacitat adquisitiva, més temps per a viure i més camins per avançar, tres aspectes que no són apreciacions, sinó afirmacions que constatem, argumentem i raonem en els nostres informatius. Perquè també estem “ocultament” compromesos amb la coherència i la serietat.

Lamentem sincerament que a un sindicat germà li calgui recórrer a aquesta cerimònia de la confusió. Ho lamentem perquè no és positiu per al conjunt de treballadors i treballadores del sector que aquells que –una vegada més- són incapaços d'obtenir la seva confiança majoritària a les eleccions sindicals conclogui que la via per a fer-ho és la demagògia i l'insult a la intel•ligència, baixant de manera alarmant el seu nivell de responsabilitat i rigor.

Per la nostra banda estem en plena disposició de debatre, argumentar i demostrar que totes i cadascuna de les afirmacions i prediccions que fan els companys d'UGT són incertes i fins i tot insidioses. Tenim, a més, molt de temps per endavant per fer-ho i –per descomptat- per a rememorar periòdicament aquest comunicat dels nostres companys, de manera que els treballadors i treballadores, que saben treure les seves pròpies conclusions, les segueixin traient a través del contrast entre realitat i ficció.

Seria fàcil replicar amb el cèlebre refrany que al•ludeix al pensament que els altres són de la mateixa condició que nosaltres. Evidentment, no entrarem en aquest terreny, per respecte als nostres afiliats, afiliades i votants, que han apostat per un estil de fer sindicalisme, però també per respecte a nosaltres mateixos. Però sobretot, per respecte als treballadors i treballadores del sector, l'interès dels quals és senzillament conèixer els detalls del Conveni per a poder conformar la seva pròpia opinió sobre la base d'una informació rigorosa i seriosa, més enllà de representacions histriòniques de vestidures esquinçades i falsa futurologia.

Els “motius ocults” per a la signatura del Conveni per part dels membres de les respectives Executives de l'Agrupació d'Estalvi de COMFIA-CCOO i de CSICA, que van aprovar aquesta signatura per unanimitat en ambdós casos, són segurament els mateixos “motius ocults” que van tenir el 47% dels integrants del Plenari d'Estalvi d'UGT, que també van votar a favor d'aquesta signatura. “Motius ocults” que es resumeixen en que és un bon conveni, amb avenços en salaris, préstecs, ajudes, dijous, dies de permís, conciliació, igualtat i estudis, que no solament no implica risc de desregulació de jornades singulars sinó –justament tot el contrari- evita les temptacions d'unilateralitat. Com diu un altra frase feta, que sí volem transcriure, el temps donarà i traurà raons.

Tornant a l'inici, recordem que fa ja gairebé 10 anys que vam encunyar un eslògan que, a més d'haver “inspirat” el d'altres organitzacions, ens serveix per a finalitzar condensant en només dues paraules amb qui estem “ocultament” compromesos… 

compromesos amb tu.


                                     conexions_fi_article_catala

Afilia't a  COMFIA-CCOO
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratuïtament, suscriu-te.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es