Archivado en Comunicats, beneficis socials, socio economic

comunicat

Conveni 2007: més de 100.000 compromisos "ocults".


Despr√©s de l'inqualificable comunicat N¬ļ 14 dels nostres companys d'UGT, ens veiem obligats a introduir un par√®ntesi en les nostres explicacions sobre el Conveni Col¬ēlectiu per a respondre amb senzillesa a una pregunta que hi llancen:


pdf
print
pmail

Quins compromisos ocults tenen els signants d'aquest conveni?

 

 

La resposta, no solament √©s senzilla, sin√≥ que a m√©s √©s quantificable: CCOO t√© m√©s de 100.000 compromisos ¬ďocults¬Ē, un comprom√≠s amb cadascun dels m√©s de 100.000 treballadors i treballadores del sector.

M√©s de 100.000 compromisos ¬ďocults¬Ē que ens duen a signar un Conveni que aporta a aquells i aquelles amb els quals estem ¬ďocultament¬Ē compromesos m√©s capacitat adquisitiva, m√©s temps per a viure i m√©s camins per avan√ßar, tres aspectes que no s√≥n apreciacions, sin√≥ afirmacions que constatem, argumentem i raonem en els nostres informatius. Perqu√® tamb√© estem ¬ďocultament¬Ē compromesos amb la coher√®ncia i la serietat.

Lamentem sincerament que a un sindicat germ√† li calgui rec√≥rrer a aquesta cerim√≤nia de la confusi√≥. Ho lamentem perqu√® no √©s positiu per al conjunt de treballadors i treballadores del sector que aquells que ¬Ėuna vegada m√©s- s√≥n incapa√ßos d'obtenir la seva confian√ßa majorit√†ria a les eleccions sindicals conclogui que la via per a fer-ho √©s la demag√≤gia i l'insult a la intel¬ēlig√®ncia, baixant de manera alarmant el seu nivell de responsabilitat i rigor.

Per la nostra banda estem en plena disposici√≥ de debatre, argumentar i demostrar que totes i cadascuna de les afirmacions i prediccions que fan els companys d'UGT s√≥n incertes i fins i tot insidioses. Tenim, a m√©s, molt de temps per endavant per fer-ho i ¬Ėper descomptat- per a rememorar peri√≤dicament aquest comunicat dels nostres companys, de manera que els treballadors i treballadores, que saben treure les seves pr√≤pies conclusions, les segueixin traient a trav√©s del contrast entre realitat i ficci√≥.

Seria f√†cil replicar amb el c√®lebre refrany que al¬ēludeix al pensament que els altres s√≥n de la mateixa condici√≥ que nosaltres. Evidentment, no entrarem en aquest terreny, per respecte als nostres afiliats, afiliades i votants, que han apostat per un estil de fer sindicalisme, per√≤ tamb√© per respecte a nosaltres mateixos. Per√≤ sobretot, per respecte als treballadors i treballadores del sector, l'inter√®s dels quals √©s senzillament con√®ixer els detalls del Conveni per a poder conformar la seva pr√≤pia opini√≥ sobre la base d'una informaci√≥ rigorosa i seriosa, m√©s enll√† de representacions histri√≤niques de vestidures esquin√ßades i falsa futurologia.

Els ¬ďmotius ocults¬Ē per a la signatura del Conveni per part dels membres de les respectives Executives de l'Agrupaci√≥ d'Estalvi de COMFIA-CCOO i de CSICA, que van aprovar aquesta signatura per unanimitat en ambd√≥s casos, s√≥n segurament els mateixos ¬ďmotius ocults¬Ē que van tenir el 47% dels integrants del Plenari d'Estalvi d'UGT, que tamb√© van votar a favor d'aquesta signatura. ¬ďMotius ocults¬Ē que es resumeixen en que √©s un bon conveni, amb aven√ßos en salaris, pr√©stecs, ajudes, dijous, dies de perm√≠s, conciliaci√≥, igualtat i estudis, que no solament no implica risc de desregulaci√≥ de jornades singulars sin√≥ ¬Ėjustament tot el contrari- evita les temptacions d'unilateralitat. Com diu un altra frase feta, que s√≠ volem transcriure, el temps donar√† i traur√† raons.

Tornant a l'inici, recordem que fa ja gaireb√© 10 anys que vam encunyar un esl√≤gan que, a m√©s d'haver ¬ďinspirat¬Ē el d'altres organitzacions, ens serveix per a finalitzar condensant en nom√©s dues paraules amb qui estem ¬ďocultament¬Ē compromesos¬Ö¬†

compromesos amb tu.


                                     conexions_fi_article_catala

Afilia't a  COMFIA-CCOO, 
compromesos amb tu


"Estar al dia@dia.net t'interessa"
Si vols rebre les noticies del sector gratu√Įtament, suscriu-te.