Archivado en Comunicados, Empleo

Concentracion BBK

COMFIA- CCOO PV es concentra a les oficines de BBK de València i Alacant per la decisió de no convertir en indefinits el

La concentració tindrà lloc demà a les 13:00 davant de les oficines principals de BBK a València (Pintor Sorolla, 15) a Alacant (Av. Doctor Gadea, 20). Aquesta mobilització també tidrà lloc a les seus de Bilbao i Madrid.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

COMFIA-CCOO PV, que té el 100% de representació en l'àmbit de la Comunitat, ha convocat demà dijous dia 13, una jornada de protesta davant de les oficines principals de BBK a València i Alacant. La concentració té el suport de tots els sindicats amb representació en Bilbao Bizkaia Kutxa (BBK) a tota Espanya (ELA, LAB, ASPEM I AU), per la qual cosa també tindrà lloc simultàniament a les seus de Bilbao i Madrid. A la Comunitat Valenciana hi ha 37 oficines de BBK i 110 treballadors.

L'origen del conflicte és la decisió de la direcció de BBK de no convertir en indefinits en el moment en què finalitzen (dos anys) els contractes en pràctiques que utilitza fora del País Basc com a forma d'ingrés en l'empresa. Aquesta decisió, rebutjada unànimement pels sindicats presents en la caixa basca, implica l'incompliment dels compromisos establits amb els afectats i amb CCOO, i pot comportar en el termini de pocs mesos l'acomiadament de quasi dues-centes persones en les zones per on BBK fa la seua expansió fora de Biscaia: excepte, Andalusia i Madrid, principalment. En el cas de la Comunitat Valenciana, pot comportar l'acomiadament de 8 persones al setembre i afectarà al llarg dels pròxims mesos a prop de 40 persones. Així mateix, en la jornada de protesta també es planteja l'exigència del compliment del conveni d'empresa vigent en BBK en tot el que té a veure amb les condicions salarials i professionals dels directors de les sucursals, que són sistemàticament incomplides per la direcció.

El conflicte es produeix en plena negociació del conveni col·lectiu. Els sindicats de BBK denuncien l'intent de la direcció de l'empresa de condicionar la conversió en indefinits dels contractes en pràctiques a l'acceptació pels sindicats d'una dràstica rebaixa de les condicions professionals. Aquesta rebaixa està totalment injustificada en una empresa que ostenta extraordinaris ràtios de rendibilitat, eficiència, productivitat i solvència i que ha aconseguit, especialment fora del País Basc, amb un any avançat, tots els objectius marcats en el seu Pla Estratègic 2005-2007.

La jornada de matí pot ser l'inici d'una escalada de mobilitzacions en el conjunt de BBK, en vespres d'una més que probable fusió amb la Kutxa de Guipúscoa i Caixa Vital d'Àlaba. La representació sindical en l'àmbit estatal és: CCOO. 54%; ELA 24%; LAB 9%; AU 7% i ASPEM 6%.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es