Archivado en Comunicados, Empleo

Concentracion BBK

COMFIA- CCOO PV es concentra a les oficines de BBK de Val猫ncia i Alacant per la decisi贸 de no convertir en indefinits el


La concentraci贸 tindr脿 lloc dem脿 a les 13:00 davant de les oficines principals de BBK a Val猫ncia (Pintor Sorolla, 15) a Alacant (Av. Doctor Gadea, 20). Aquesta mobilitzaci贸 tamb茅 tidr脿 lloc a les seus de Bilbao i Madrid.


pdf
print
pmail
COMFIA-CCOO PV, que t茅 el 100% de representaci贸 en l'脿mbit de la Comunitat, ha convocat dem脿 dijous dia 13, una jornada de protesta davant de les oficines principals de BBK a Val猫ncia i Alacant. La concentraci贸 t茅 el suport de tots els sindicats amb representaci贸 en Bilbao Bizkaia Kutxa (BBK) a tota Espanya (ELA, LAB, ASPEM I AU), per la qual cosa tamb茅 tindr脿 lloc simult脿niament a les seus de Bilbao i Madrid. A la Comunitat Valenciana hi ha 37 oficines de BBK i 110 treballadors.

L'origen del conflicte 茅s la decisi贸 de la direcci贸 de BBK de no convertir en indefinits en el moment en qu猫 finalitzen (dos anys) els contractes en pr脿ctiques que utilitza fora del Pa铆s Basc com a forma d'ingr茅s en l'empresa. Aquesta decisi贸, rebutjada un脿nimement pels sindicats presents en la caixa basca, implica l'incompliment dels compromisos establits amb els afectats i amb CCOO, i pot comportar en el termini de pocs mesos l'acomiadament de quasi dues-centes persones en les zones per on BBK fa la seua expansi贸 fora de Biscaia: excepte, Andalusia i Madrid, principalment. En el cas de la Comunitat Valenciana, pot comportar l'acomiadament de 8 persones al setembre i afectar脿 al llarg dels pr貌xims mesos a prop de 40 persones. Aix铆 mateix, en la jornada de protesta tamb茅 es planteja l'exig猫ncia del compliment del conveni d'empresa vigent en BBK en tot el que t茅 a veure amb les condicions salarials i professionals dels directors de les sucursals, que s贸n sistem脿ticament incomplides per la direcci贸.

El conflicte es produeix en plena negociaci贸 del conveni col路lectiu. Els sindicats de BBK denuncien l'intent de la direcci贸 de l'empresa de condicionar la conversi贸 en indefinits dels contractes en pr脿ctiques a l'acceptaci贸 pels sindicats d'una dr脿stica rebaixa de les condicions professionals. Aquesta rebaixa est脿 totalment injustificada en una empresa que ostenta extraordinaris r脿tios de rendibilitat, efici猫ncia, productivitat i solv猫ncia i que ha aconseguit, especialment fora del Pa铆s Basc, amb un any avan莽at, tots els objectius marcats en el seu Pla Estrat猫gic 2005-2007.

La jornada de mat铆 pot ser l'inici d'una escalada de mobilitzacions en el conjunt de BBK, en vespres d'una m茅s que probable fusi贸 amb la Kutxa de Guip煤scoa i Caixa Vital d'脌laba. La representaci贸 sindical en l'脿mbit estatal 茅s: CCOO. 54%; ELA 24%; LAB 9%; AU 7% i ASPEM 6%.