Archivado en Comunicats

S’acaben les paraules, comença l’acció...

XVI CONVENI SECTORIAL DE PLANIFICACIO

El passat 5 de Juliol de 2007 va haver una nova reunió amb la patronal del sector TIC en la qual devia contestar-nos a la proposta que realitzem i que pretenia salvar els quatre aspectes claus d’aquesta negociació:


pdf print pmail

 • La supressió de l’actual article setè del XV Conveni Col•lectiu,Compensació i Absorció, de manera que les pujades de les taules salarials de Conveni suposin un increment real per a les plantilles que a dia d’avui tenen salaris per damunt del marcat en aquestes taules.
 • Nou Sistema de Classificació professional amb taules salarialson els treballadors i treballadores d’aquest sector trobin on ubicar-se, i tot això amb uns salaris pròxims als quals ja es paguen en les empreses d’aquest Sector.
 • Una Jornada Anual màxima taxada que ens permeti gaudir d’un període de Jornada d’estiu i un Festiu Conveni.
 • El salari mínimno serà inferior a 1.000 euros mensuals.

La patronal AEC (Asociación Española de Consultoria) la integren les següents empreses: Accenture, Altran, Atos Origin, BearingPoint, Capgemini, Deloitte, everis (DMR Consulting), Getronics E.S., Grup Delaware, Hay Group, IBM Global Business Services, Indra, Infor. el Corte Inglés, IOR Consulting, PricewaterhouseCoopers, Sadiel, Sigma DOS, Steria, Tea Cegos, T-Systems i Unisys.

A més de les ja ressenyades, tota aquella empresa adscrita al conveni d’'empreses consultores de planificació es troba igualment afectada, com per exemple Coritel o EDS.
Els treballadors i treballadores d’empreses d’Investigació de Mercats i Opinió Pública també es troben afectats, ja que la patronal del seu sector, ANEIMO (Asociación Nacional de Empresas de Investigación de Mercados y Opinión Pública) es troba a la taula de negociació.

Els representants de la patronal del sector contesten per escrit a la nostra proposta reflectint en un document els seus plantejaments de partida, de lectura de la qual es desprèn el menyspreu als treballadors i treballadores del sector, així com la seva clara voluntat de portar el treball escombraries fins a la seva màxima expressió. Les propostes formulades no tenen desperdici, serveixin les següents perles:
 • Supressió del concepte “antiguitat”
 • Manteniment de l'actual règim d'absorció i compensació
 • Fixació d'un preu irrisori per al pagament de les disponibilitats, no abonant ni un euro més per les intervencions que es poguessin realitzar.
 • Eliminar la voluntarietat i obligar en el contracte de treball a tots els treballadors a realitzar disponibilitats si se'ls requereix.
 • L'horari dels empleats dependrà exclusivament de les exigències del Client, independentment que el servei es presti des de les instal•lacions de la pròpia empresa o no
 • No abonar les despeses que comporten els desplaçaments a les oficines del Client si podem tornar al nostre domicili al terme de la jornada
 • Enduriment de les mesures disciplinàries adduint el control efectiu de l'absentisme laboral.

Curiositats de la vida, el mateix dia 5 de juliol és publicat en Cinco Días un article en el qual el president de l’AEC manifesta que va créixer la facturació de les empreses del sector en un 10% i que destinaran 2.000 milions per atreure treballs de consultoria al nostre país. A més, afirma que esperen un creixement superior al 10%, confirmant la recuperació del negoci. Mentre el president de l’AEC parlant de bonances i grans i costosos nous projectes, els seus companys de vaixell presenten una proposta simple i planerament, ofensiva.

Un ràpid resum dels dos textos podria concloure que per a ells som simplement recursos als quals extreure un marge, el màxim és clar. És igual si el període és de bonança o no, quan pitja la sabata ens acomiaden i congelen els salaris i quan la sabata va solta ho celebren sense repartir.

Evidentment, amb el rol de professionals qualificats per a què preocupar-se la cosa més mínim de la conciliació de la nostra vida personal i laboral, al cap i a la fi, amb les “ingents” quantitats de diners que ens ingressen a cadascun de nosaltres en els nostres comptes quedem àmpliament compensats, és més, igual deurien cobrar-nos per deixar-nos entrar a formar part de la “gran família” que conforma cada Companyia.

La nostra valoració és extremadament negativa a causa que la proposta de la patronal, és simple i planerament, inacceptable.

Des d'UGT i CC.OO. no estem disposats a tolerar aquests plantejaments, de manera que a més d’exigir una nova plataforma a la part empresarial que reculli els quatre aspectes bàsics, també us anticipem que durant el mes de setembre donarem un nou pas endavant, definint les accions i mobilitzacions a realitzar.

Ja no és temps d'elucubracions doncs les nostres propostes estan sobre la taula, sinó d'assumir l'única sortida que ens deixa aquesta patronal, prémer files i anar per totes, ens va molt en això i només des de l'Acció, comptant amb la implicació de tots i totes podrem desbloquejar l'actual situació.

Estem segurs que els treballadors i treballadores del sector recolzareu les mesures que des de CC.OO. i UGT es promoguin en la defensa dels interessos de tots, ja que és urgent i imprescindible posar fre a aquest desvergonyiment des de la fermesa.

Us mantindrem informats.

JULIOL 2007
Descarrega pdf Segon Comunicat Negociació XVI Conveni Col·lectiu (341 kb).
Descarrega pdf Article Cinco Días President Patronal (140 kb).
Descarrega pdf Proposta Patronal AEC (1.153 kb).

Afilia't a CC.OO.!

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
Ramírez de Arellano, 19
28043 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es