Archivado en Campañas, Mujeres e Igualdad

Compromesos amb els objectius del mil•lenni (objectiu núm.3)

COMFIA Catalunya dóna suport a dos projectes per promoure la igualtat entre els gèneres i l’autonomia de la dona

El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA donem suport als següents projectes i alhora us animem a col·laborar fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495. Comunicat GPiS sobre el 3r Objectiu del Mil·lenni Comunicado GPiS sobre el 3r. Objetivo del Milenio


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El Grup de Pau i Solidaritat de COMFIA donem suport als projectes de Recolzament a l’escola de formació de la Organització Femenina Popular (OFP) de Colòmbia, i Recolzament al Programa d’Assessorament i acompanyament a dones àrabs desocupades d’Israel, que expliquem seguidament. També us animem a col·laborar amb aquests projectes, fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495. BREU DESCRIPCIÓ DELS DOS PROJECTES:

projecte 1.-

Recolzament a l’escola de formació en lideratge de la Organización Femenina Popular (OFP, Barrancabermeja – Colòmbia)

Amb aquest projecte es pretén enfortir el procés de formació de 30 dones de base de l’Organización Femenina Popular i de 20 nens i nenes.

Es pretén proporcionar-les els recursos necessaris per tal de que iniciïn un programa de formació sobre el lideratge de les dones, que desenvolupi alhora la reflexió i l’acció dels seus drets i responsabilitats com a ciutadanes, mitjançant un cicle pedagògic ofert per la Escola de formació de l’OFP.

A la vegada, es vol iniciar un procés de formació adreçat a nens (es) fills (es) de dones de l'OFP que a través l'art i la cultura enforteixi un recorregut identitari i els motivi a construir-se com a persones crítiques, autònomes i participatives en el context de l'escola i del barri.

projecte 2.-

Recolzament al Programa d’Assessorament i acompanyament a dones àrabs desocupades d’Israel per trobar feina al sector de l’Agricultura

El present projecte pretén donar suport al Centre d'Assessoria a treballadors i treballadores (WAC en anglès i Ma’an en àrab), a través de la facilitació d'eines que puguin afavorir les oportunitats per a les dones àrabs que treballen a Israel per a aconseguir una ocupació en el sector de l'Agricultura.

Arribant a aquest objectiu s'ajudarà, al mateix temps, a les dones i a les seves famílies a sortir de la franja de la pobresa. Aquesta tasca té moltes dificultats, ja que la societat patriarcal - per les seves pròpies raons - preferiria veure a les dones a casa. L'estructura de l'economia neo-liberal a Israel no anima que les dones àrabs treballin.

El projecte es basa en tres línies d’actuació:
1. Fomentar la importància entre les dones del fet de poder aconseguir un treball per enfortir la seva posició davant la societat.
2. Sensibilitzar als empresaris perquè donin ocupació a les dones àrabs amb una bones condicions laborals i un salari digne.
3. Sensibilitzar i fer pressió al govern perquè rectifiqui la seva política d'importació d'obrers estrangers per a cobrir els llocs vacants.

Aquests eixos de treball es complementen amb accions formatives sobre les relacions de gènere i lideratge entre les dones, així com la realització de campanyes de sensibilització entre la població en general, per tal d’aconseguir l’empoderament de les dones i canviar la seva situació de marginalització tant entre la societat com a dins de les seves pròpies famílies.

D’una altra banda, el Centre d’Assessoria per als treballadors (WAC) forma part d’una xarxa que inclou el HANITZOTZ HPH i Sindyanna de Galilea (HWS). Les tres organitzacions comparteixen una visió similar i treballen dintre d’un grup amb objectius comuns, cadascuna contribuint-hi des del seu camp. Amb aquestes organitzacions es duen a terme programes d’educació que donen força a les dones, nens i joves de la classe treballadora de la comunitat àrab de cara a que puguin avançar les seves posicions en la societat.

Com eina de difusió i visibilitat el WAC participa en l’elaboració i edició d’una revista “Challenge” que tracta el conflicte Israelo-palestí en un context global. Es publica a Tel Aviv – Jaffa per àrabs i jueus i es caracteritza per l’anàlisi política, reportatges d’investigació, entrevistes, reportatges de testimonis, estudis de gènere, art, i tota la informació d’interès per poder veure la situació amb una altra perspectiva .

Us animem a col·laborar amb aquests projectes, fent-vos socis de la Fundació, o fent una aportació al seu compte núm.: 2100 3000 13 2201649495.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es