Archivado en Comunicats, beneficis socials

Voluntat de pactes: ZERO patatero

comunicat

Ja fa un parell de mesos us vam explicar en un comunicat que estàvem negociant amb la Direcció un pacte de Conciliació per a la Vida Familiar i Laboral.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

En aquest pacte reivindicàvem millores pels companys i companyes i que algunes caixes catalanes ja tenen pactat.  Entre d’aquestes reivindicacions destaquem la Mútua gratuïta per al personal de la Caixa, ampliació del actual ajut per matrimoni (de 150€ a 300€), del de naixement o adopció (de 60€ a 120 €), increment de 30 € el ajuts de formació que estableix el conveni col•lectiu, permís per acompanyament dels familiars a visites mèdiques...

Com podreu comprovar,  les nostres propostes no eren gaire agosarades, (recordem que els ajuts econòmics no s’han modificat, com a mínim, en vint anys : abans eren 25.000 ptes. per matrimoni i 10.000 ptes. per naixement). I les vam fer prudents perquè no tinguessin excuses i perquè d’una vegada per totes, si tant els importen la plantilla i les nostres famílies, s’avinguessin a negociar-les.

Doncs, sabeu quina ha estat la resposta? No us la imagineu? Efectivament, companys i companyes, ho heu endevinat: la resposta ha sigut que aquest conjunt de mesures per a millorar la Conciliació de la Vida Familiar i Laboral són massa cares. Aquest cost l’han comptabilitzat en aproximadament 500.000€. Recordeu quins beneficis va obtenir Caixa Penedès l’any passat? Doncs aquestes millores per a tota la plantilla de Caixa Penedès significa aproximadament un 0,51% dels beneficis de l’any passat. I el pitjor de tot és que no proposem res que no s’estigui aplicant a d’altres caixes catalanes de les grans i de les petites.

No ens enganyem, companys i companyes, la nostra Direcció ens considera DESPESA, per això és tant restrictiva a l’hora de signar qualsevol millora que comporti augmentar aquesta despesa, ja que la seva retribució depàn del marge final: els beneficis. Unes retribucions, en canvi, com ja hem explicat, que sí són millors que les de moltes altres Direccions.

La seva obsessió per als beneficis arriba al punt d’impedir acords sense cap cost per a l’entitat: Tancar a les dues, ampliació període amortització hipoteques, creació d’un veritable Equip Substitucions que amb el Personal d’estiu facilitarien que tothom pugués fer vacances a l’estiu, etc... i sempre amb el mateix resultat negatiu, perquè temen que aquestes mesures, malgrat semblar innocues, gratuïtes, al final acabin costant diners. I això faria minvar el marge de beneficis, i, naturalment, els seus emoluments.

Aquesta és una de les raons del perquè molts companys i companyes, cada dia més i més ràpid –hem constatat que, en algun cas, no duren ni 15 dies- decideixen marxar a d’altres caixes per tenir el que aquí la Direcció no vol pactar.

Us continuarem informant d’altres intents de pacte frustrats....

A continuació us reproduïm un breu recull del que algunes caixes tenen pactat en matèria de Conciliació de Vida Familiar i Laboral, i la proposta d’acord que vam presentar a la Direcció i que després de diversos dies de negociacions, modificacions i contrapropostes (en alguna, fins i tot, ens van oferir “millores” que quedaven per sota de la nova Llei d’Igualtat) ha quedat, com sempre, en paper mullat.

- Link al recull comparatiu

- Link a la proposta d'acord amb la Direcció

Afilia't a CC.OO.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es