Archivado en Comunicats, beneficis socials

comunicat

Voluntat de pactes: ZERO patatero


Ja fa un parell de mesos us vam explicar en un comunicat que est脿vem negociant amb la Direcci贸 un pacte de Conciliaci贸 per a la Vida Familiar i Laboral.


pdf
print
pmail

En aquest pacte reivindic脿vem millores pels companys i companyes i que algunes caixes catalanes ja tenen pactat.聽 Entre d聮aquestes reivindicacions destaquem la M煤tua gratu茂ta per al personal de la Caixa, ampliaci贸 del actual ajut per matrimoni (de 150聙 a 300聙), del de naixement o adopci贸 (de 60聙 a 120 聙), increment de 30 聙 el ajuts de formaci贸 que estableix el conveni col聲lectiu, perm铆s per acompanyament dels familiars a visites m猫diques...

Com podreu comprovar,聽 les nostres propostes no eren gaire agosarades, (recordem que els ajuts econ貌mics no s聮han modificat, com a m铆nim, en vint anys : abans eren 25.000 ptes. per matrimoni i 10.000 ptes. per naixement). I les vam fer prudents perqu猫 no tinguessin excuses i perqu猫 d聮una vegada per totes, si tant els importen la plantilla i les nostres fam铆lies, s聮avinguessin a negociar-les.

Doncs, sabeu quina ha estat la resposta? No us la imagineu? Efectivament, companys i companyes, ho heu endevinat: la resposta ha sigut que aquest conjunt de mesures per a millorar la Conciliaci贸 de la Vida Familiar i Laboral s贸n massa cares. Aquest cost l聮han comptabilitzat en aproximadament 500.000聙. Recordeu quins beneficis va obtenir Caixa Pened猫s l聮any passat? Doncs aquestes millores per a tota la plantilla de Caixa Pened猫s significa aproximadament un 0,51% dels beneficis de l聮any passat. I el pitjor de tot 茅s que no proposem res que no s聮estigui aplicant a d聮altres caixes catalanes de les grans i de les petites.

No ens enganyem, companys i companyes, la nostra Direcci贸 ens considera DESPESA, per aix貌 茅s tant restrictiva a l聮hora de signar qualsevol millora que comporti augmentar aquesta despesa, ja que la seva retribuci贸 dep脿n del marge final: els beneficis. Unes retribucions, en canvi, com ja hem explicat, que s铆 s贸n millors que les de moltes altres Direccions.

La seva obsessi贸 per als beneficis arriba al punt d聮impedir acords sense cap cost per a l聮entitat: Tancar a les dues, ampliaci贸 per铆ode amortitzaci贸 hipoteques, creaci贸 d聮un veritable Equip Substitucions que amb el Personal d聮estiu facilitarien que tothom pugu茅s fer vacances a l聮estiu, etc... i sempre amb el mateix resultat negatiu, perqu猫 temen que aquestes mesures, malgrat semblar innocues, gratu茂tes, al final acabin costant diners. I aix貌 faria minvar el marge de beneficis, i, naturalment, els seus emoluments.

Aquesta 茅s una de les raons del perqu猫 molts companys i companyes, cada dia m茅s i m茅s r脿pid 聳hem constatat que, en algun cas, no duren ni 15 dies- decideixen marxar a d聮altres caixes per tenir el que aqu铆 la Direcci贸 no vol pactar.

Us continuarem informant d聮altres intents de pacte frustrats....

A continuaci贸 us reprodu茂m un breu recull del que algunes caixes tenen pactat en mat猫ria de Conciliaci贸 de Vida Familiar i Laboral, i la proposta d聮acord que vam presentar a la Direcci贸 i que despr茅s de diversos dies de negociacions, modificacions i contrapropostes (en alguna, fins i tot, ens van oferir 聯millores聰 que quedaven per sota de la nova Llei d聮Igualtat) ha quedat, com sempre, en paper mullat.

- Link al recull comparatiu

- Link a la proposta d'acord amb la Direcci贸

Afilia't a CC.OO.