Archivado en Comunicats, Ocupacio

Compra de Banc = Excedents de plantilla

18 04 06 La possibilitat que Banc Sabadell s´embranqui en una nova compra i fusió, parlem del Banco Urquijo, torna a posar sobre la taula la problemàtica greu de reestructuració de plantilla que s´esdevé en aquests processos. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


Compra de Banc = Excedents de plantilla


La possibilitat que Banc Sabadell s´embranqui en una nova compra i fusió, parlem del Banco Urquijo, torna a posar sobre la taula la problemàtica greu de reestructuració de plantilla que s´esdevé en aquests processos. Els bancs compren altres bancs per obtenir més beneficis i, per això, primer eliminen tot allò que consideren despeses innecessàries. Les persones som part d´aquestes despeses que es poden eliminar. Durant els últims deu anys s´han produït compres i fusions en el nostre sector que han provocat la sortida d´uns 50.000 excedents. Tan gran pèrdua de llocs de treball no ha creat cap alarma social ni s´ha parlat de crisi en el sector perquè tothom sap que aquests excedents s´han prejubilat en el marc d´acords col·lectius. Aquests acords recullen unes condicions dignes i donen transparència als processos de reestructuració de les plantilles. Això és lògic i natural en un sector que expulsa treballadors del mercat laboral com una mesura recurrent per incrementar els seus voluminosos comptes de resultats. A Banc Sabadell les diferents adquisicions bancàries han provocat l´eliminació d´excedents durant els últims tres anys. Han causat baixa en el Banc unes 1.500 persones i el procés ha estat practicat pels responsables de Recursos Humans de manera obscurantista, aprofitant-se moltes vegades de la por i del cansament de l´empleat i, sobretot, abusant del gran desequilibri d´una negociació entre empresa i treballador individual. Els responsables de Recursos Humans, concretament el senyor Alcalde, es va comprometre l´abril de l´any passat a arribar a un acord col·lectiu. Ens van enganyar. Durant el 2005 i els inicis d´aquest any, han demostrat que no només no estaven disposats a establir un acord raonable i públic sinó que la seva intenció era abusar encara més dels empleats i d´abaratir el cost de la seva expulsió. La compra possible de l´Urquijo comportaria un excedent d´aproximadament 400 treballadors. A l´Urquijo mantenen un acord col·lectiu de prejubilació excel·lent, per la qual cosa hem d´esperar que els responsables d´aquesta empresa prefereixin eliminar la plantilla de Banc Sabadell, que no tenim acord ni protecció i que, per tant, és més barat. No estem disposats a donar suport a projectes de creixement que impliquin un perjudici innecessari als treballadors. Un perjudici que es fonamenta en la INÈDITA, INJUSTIFICABLE I PREPOTENT actitud dels responsables d´aquesta empresa que tenen molt clar com assegurar-se les seves condicions econòmiques i laborals personals, però es neguen a acceptar i respectar el dret inqüestionable dels treballadors a mantenir i protegir les seves amb la negociació col·lectiva. Senyors de la Comissió Executiva, ja n´hi ha prou d´abús de poder. Exigim un acord de prejubilació i el volem ara.


Sabadell, 19 d´abril de 2006

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es