Archivado en Comunicats, Salari

Retribuci贸 variable. Transpar猫ncia o opacitat


29 12 03 Aquest escrit ens permet tenir una visi贸 clara i vera莽 pel que fa a la transpar猫ncia o opacitat del sistema retributiu del Grup Banc Sabadell. (PDF:Cat. / Cast.)


pdf
print
pmail


RETRIBUCI脫 VARIABLE

Transpar猫ncia o Opacitat


Durant el mes de gener es portar脿 a terme la fixaci贸 dels objectius que, pel que fa al col路lectiu de retribuci贸 variable, tindran una repercussi贸 directa en el seu salari. En relaci贸 amb el proc茅s de marcar els objectius i el seu acompliment, CCOO hem publicat diversos escrits que us animem a consultar i que trobareu al nostre web (http://bs.comfia.net) ("Desenvolupament professional - Glossari de conceptes fonamentals" i "Valoraci贸 de l麓acompliment d麓objectius", dins del subapartat "Retribuci贸 salarial" de l麓ep铆graf "Acci贸 Sindical").De fet, en aquest escrit ens centrarem en el tema de la retribuci贸 variable. Finalment, cap al setembre de 2003, l麓organitzaci贸 va fer p煤blic el seu sistema de retribuci贸 variable. Davant aix貌, no est脿 de m茅s recordar que en la famosa enquesta de "clima hum脿" que va fer l麓empresa un dels aspectes amb pitjor valoraci贸 era la transpar猫ncia respecte a la pol铆tica retributiva. Quan v脿rem analitzar aquest sistema, v脿rem comprovar que el grau de subjectivitat inherent a la seva aplicaci贸 fa que, en la pr脿ctica, generi desconcert i desconfian莽a. De tota manera, com que no volem ser m茅s papistes que el papa, ens sembla que 茅s adequat fer un breu q眉estionari que us permeti, a cadascuna de les persones afectades, valorar i mesurar el grau de transpar猫ncia o opacitat que aplica, en la pr脿ctica, l麓empresa a l麓hora de recon猫ixer els esfor莽os de cadasc煤. Conec la valoraci贸 del meu lloc de treball?

 Conec com es determina el valor del meu lloc de treball?

 Conec el variable te貌ric del meu lloc de treball?

 Conec la meva variable target (quantitat final que em jugo amb la retribuci贸 variable)?

 Tenint en compte que, segons el sistema, la consolidaci贸 en el meu lloc de treball influeix en la variable target, m麓han comunicat el meu grau de "consolidaci贸"?

 Els objectius que m麓ha marcat l麓empresa, s麓han consensuat amb mi?

 Conec els resultats que haig d麓aconseguir per percebre el total de la variable target?

 S茅 si hi ha uns acompliments m铆nims o m脿xims que puguin influir en el sou variable que puc cobrar

 Exactament, se quina 茅s la variable que determina els "resultats del Grup"?

 Se en qu猫 consisteix la nota de qualitat?Si voleu consultar m茅s informaci贸 sobre el tema retributiu, la trobareu al nostre web, dins el subapartat "Retribuci贸 salarial" de l麓ep铆graf "Acci贸 Sindical". Contestar a aquest breu q眉estionari us donar脿 una idea m茅s clara a totes les persones que formeu part del col路lectiu de retribuci贸 variable de quines s贸n les regles del joc i del grau de transpar猫ncia i respecte que aplica l麓empresa cap al seu personal, pel que fa a la pol铆tica retributiva.


Sabadell, 29 de desembre de 2003