Archivado en Comunicats, Salut Laboral

Prevenció de riscos laborales. "D’on no n’hi ha, no en pot rajar"

11 02 2003 Per complir amb la Llei de prevenció i cobrir l’expedient, l’empresa envia un document genèric i ambigu sobre riscos laborals, demanant la signatura d’aprovació de l’empleat. Recomanem que no es retorni signat. (PDF:Cat. / Cast.)


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail


“D’on no n’hi ha, no en pot rajar”


Aquests dies algunes persones hem rebut uns fulls des de la Direcció de Relacions Laborals – Prevenció de Riscos Laborals, sense cap mena d’informació complementària que expliqués el motiu de l’enviament. Se’ns demanava, a més a més, que es tornés una part signada com a justificant de recepció. Hem provat de prémer les icones amb el dit, per si eren papers tàctils, però no passava res. Hem passat el ratolí per sobre, i tampoc no ha succeït res. Ho hem provat fent clic amb el botó esquerre, amb el dret i amb tots dos a la vegada, no fos cas que és tractes d’una novetat tecnològica. Finalment, hem donat un fort cop amb el ratolí, per si era un sistema arcaic, però tot ha resultat infructuós. Després de preguntar a què es devia i a qui s’havia enviat, la resposta ha estat que som els que quan es va fer no ho vam tornar degudament signat. El motiu pel qual envien aquests fulls, segons l’empresa i el nostre Servei de Prevenció, és senzillament per complir amb el que els obliga la Llei de prevenció de riscos laborals, quant a la informació que tots els empleats hem de tenir referent als riscos laborals a què estem exposats en funció al treball que desenvolupem i al nostre entorn laboral. Algú es pot sentir informat després de llegir-ho? Si algú considera que aquesta informació ja és vàlida, evidentment que ho signi i que ho enviï, però des de CCOO creiem que la informació exposada en aquests fulls és tan abstracta com la que podríem trobar en un suplement de la premsa de diumenge i, per tant, no s’ha de signar ni enviar res. A més a més, després d’una lectura acurada, ens queda la sensació que els riscos als quals estem exposats són per culpa nostra. Un exemple clar és quan es parla dels riscos psicosocials, on senzillament diuen “frustració d’expectatives o disfunció en l’aplicació de les càrregues de treball”. Vosaltres considereu que és a les nostres mans el fet de poder solucionar aquests riscos? Per tant des de CCOO considerem que no s’ha de tornar signat el full ja que ningú es pot considerar informat després d’haver-lo llegit, i si es considera que això és practicar una bona política de prevenció de riscos laborals, estem ben arreglats!. Les coses són com són i “d’on no n’hi ha, no en pot rajar.”


Sabadell 11 de febrer de 2003

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es