Archivado en Condicions de Treball, convocatories

CCOO de Serveis inicia la campanya per un comerç responsable

Amb lema Treballem para viure, no vivim per treballar i consumir, CCOO de Serveis va iniciar la campanya per promoure un comerç responsable i respectuós amb les condicions laborals. La campanya demana un consum responsable, un comerç just i sostenible, un servei de qualitat i unes condicions de treball estable i digne.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) ,


pdf print pmail

Amb lema Treballem para viure, no vivim per treballar i consumir, CCOO de Serveis va iniciar la campanya per promoure un comerç responsable i respectuós amb les condicions laborals. La campanya demana un consum responsable, un comerç just i sostenible, un servei de qualitat i unes condicions de treball estable i digne.

I és que Volem unes condicions de treball dignes 
Davant la precarietat del sector del comerç, necessitem unes condicions de treball que ens donin estabilitat horària i d’ocupació. 
Volem conciliar la nostra vida. Nosaltres també tenim dret a conciliar la vida laboral i personal, i volem organitzar la nostra vida i el nostre temps. La gent treballadora del comerç també som consumidores.  Reclamem un horari de tancament dels comerços d’acord com ho fan el transport públic, per exemple, i establir l’horari comercial màxim fins a les 21 h durant tot l’any com un pas per apropar-se als horaris europeus. 
Volem contractes que reflecteixin les hores de treball reals 
Les persones treballadores del comerç són contractades per un nombre d'hores “irreal”, ja que la realitat és que realitzaran més hores de feina de les que estipula el contracte, arribant a doblar hores del contracte original per la manca de personal.

Canviem els nostres hàbits 
Comprar el que necessitem, que siguin productes d’economia circular: Productes sostenibles des de la seva producció fins al seu consum. Productes que impliquin reutilitzar, reparar, renovar i reciclar materials i productes totes les vegades possibles. 

Planifiquem les compres

Comprar dins l’horari comercial. La jornada laboral de les persones no acaba amb el tancament al públic, després venen altres feines internes a l’establiment. Per això apel·lem a la clientela perquè compri dintre de l’horari comercial i surti de l’establiment abans de l’hora de tancament. 

Més personal, millor servei 
Un bon ritme i clima de treball fa que les persones treballadores del comerç puguem escoltar i atendre el millor possible a la clientela. 
Per això necessitem més personal per poder respondre a totes les comendes i més contractació de personal davant les continues companyes de més vendes i servei. 
Demanem a les empreses una plantilla suficient per poder atendre correctament, ja sigui de forma presencial, on-line o per telèfon. 


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es