Archivado en Acuerdos, plan de igualdad

CCOO signa el III Pla d'igualtat en IKEA

Al matí de hui, 19 de setembre, les organitzacions presents en la Comissió Negociadora hem procedit a la signatura del III Pla d'igualtat en Ikea.


Este artículo se publicó originalmente en PAIS VALENCIANO (Servicios CCOO País Valencià) ,


pdf print pmail

La Secció Sindical de CCOO en Ikea, hem treballat amb il·lusió des d'una posició minoritària en la Mesa Negociadora, i sense escatimar per això esforços, per aconseguir un pla d'igualtat que permeta avançar cap a la igualtat real entre homes i dones en l'empresa.

Entre els acords més rellevants destaquen mesures per a promoure en els processos de selecció i promoció l'accés de dones a posicions on es troben infrarepresentades, seguiment de la política retributiva i bretxa salarial i formació en matèria d'igualtat, a més de mantindre i actualitzar respecte a la normativa vigent, les mesures que ja s’aplicaven en l'anterior Pla d'Igualtat.

Respecte a les mesures per a afavorir la conciliació i la corresponsabilitat, s'incorporen com a novetats un permís no retribuït de fins a un mes per defunció de familiars de primer grau; una excedència de fins a 1 any per defunció, accident o malaltia de llarga duració de fills i filles, cònjuge, parella de fet, amb dret a reserva del seu lloc de treball; una llicència retribuïda a la parella per a acompanyar a una classe de preparació al part o a un examen prenatal; un permís no retribuït durant el període d'adaptació escolar de zero a sis anys, així com que les famílies monoparentals i monomarentals tindran dret a ampliar dues setmanes més el permís per naixement. També s'amplia de 2 a 4 mesos el pagament de 600 euros mensuals en les excedències per cura de menor sol·licitades a continuació del permís per naixement.

A més hem actualitzat el protocol per a la prevenció i l’actuació davant de l'assetjament sexual i per raó de sexe, amb la finalitat d'adaptar-lo a les noves realitats i donar-li majors garanties.

Quant a víctimes de violència de gènere, es facilitarà sempre que la botiga dispose d'hores, l’increment d'hores de contracte de dones que acrediten aquesta condició i un augment de 750 a 1.200 euros l'ajuda per al primer trasllat de la treballadora víctima de violència de gènere. Tindran dret preferent a sessions de suport psicològic, a més de no descomptar-los el càlcul de l’OIB en períodes d’IT derivades d'aquesta situació.

Des de CCOO, valorem molt aquest nou acord que incorpora grans millores, en el qual hem treballat amb la mateixa intensitat i responsabilitat que haguérem tingut com a sindicat majoritari; i continuarem treballant de la mateixa manera en la Comissió de Seguiment del Pla d'Igualtat.


Continuem avançant, continuem treballant, continuarem informant

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es