Archivado en Comunicats, socio economic

comunicat

l'Audi√®ncia Nacional d√≥na LA RA√ď a CC.OO.


Han de computarse, a l'efecte de promoció, tots els períodes amb contracte temporal.


pdf
print
pmail

L'Audi√®ncia Nacional, amb data 5 de Febrer de 2007, ha estimat la demanda de conflicte col¬ēlectiu presentada per COMFIA-CCOO contra Caixa Laietana dictant sent√®ncia amb la seg√ľent decisi√≥:
¬ďEn la demanda formulada por la FEDERACI√ďN DE SERVICIOS FINANCIEROS Y ADMINISTRATIVOS DE COMISIONES OBRERAS (COMFIA) frente a CAJA DE AHORROS LAYETANA sobre Conflicto Colectivo, debemos declarar y declaramos el derecho de los trabajadores de la Caja de Ahorros Layetana encuadrados en los niveles retributivos¬† en los que el convenio colectivo de Cajas de Ahorro ha previsto la promoci√≥n por experiencia, a que les sean computados a efectos de dicha promoci√≥n todos los per√≠odos en los que han estado contratados mediante contrato de trabajo temporal, con independencia del lapso de tiempo que haya existido entre contrato y contrato, condenando a la demandada a estar y pasar por tal declaraci√≥n¬Ē.
Encara que aquesta sentència pot ser recorreguda, s'enquadra en la doctrina que de manera reiterada i extensiva ve dictant el Tribunal Suprem sobre la impossibilitat d'establir diferències entre treballadors segons el seu tipus de contracte. Recentment, a més, i sobre casos molt similars l'alt tribunal s'ha pronunciant repetidament de forma favorable per al personal de Correus.
Des de COMFIA-CCOO ens felicitem per haver contribu√Įt a la promoci√≥ d'aquesta doctrina del Tribunal Suprem en obtenir sent√®ncies favorables diverses vegades des dels anys noranta enfront de ¬ďla Caixa¬Ē, Caixa Catalunya, General de Granada, Bancaixa i, tamb√©, C. Laietana; i al Tribunal Constitucional, enfront de Caixa Insular de Can√†ries en l'any 2004.
La novetat més important d'aquesta decisió judicial per al nostre sector és que, per al reconeixement del temps de permanència a l'efecte d'ascensos per experiència (o antiguitat), computen tots els períodes en els quals s'ha estat contractat amb independència del temps transcorregut entre contracte i contracte.
El valor d'aquesta sent√®ncia transcendeix Caixa Laietana, doncs es dicta en funci√≥ del Conveni Col¬ēlectiu de Caixes d'Estalvis actual i √©s, per tant, directament aplicable a les caixes en ell enquadrades. Les direccions de les Caixes no haurien de posar m√©s impediments a aquests plantejaments; √©s de just√≠cia, i aix√≠ ho plantejarem en el Conveni la negociaci√≥ del qual iniciarem properament.

27 de febrer de 2007 ¬Ė com. 6/07