Archivado en Comunicats, socio economic

C貌mput de l'antiguitat


Fa uns anys, des de Comissions Obreres v脿rem detectar que la Caixa no computava l'antiguitat de tots els contractes temporals que havia tingut el personal...


pdf
print
pmail

Fa uns anys, des de Comissions v脿rem detectar que la Caixa no computava l'antiguitat de tots els contractes temporals que havia tingut el personal.

Plantejada la q眉esti贸, la Direcci贸 de la Caixa va aplicar la concatenaci贸 de tots aquells amb intervals inferiors al 20 dies h脿bils. Va haver canvis de categoria, triennis i, fins i tot, endarreriments per a un grup important de companys i companyes.

Fa uns mesos, en les visites que peri貌dicament fem a les oficines, v脿rem detectar casos de gent que, aparentment, no tenia correcta l'antiguitat.

En parlar amb la Secci贸 de Personal, es va arribar a la conclusi贸 que es tractava de la interpretaci贸 que es va fer en el seu moment dels contractes de dissabte que hi va haver a finals dels 80 principis dels 90.

Consultats els nostres advocats, varen facilitar-nos unes sent猫ncies del Tribunal Superior de Catalunya que podien ser aclaridores de la controv猫rsia.

Ahir, a primera hora, es va lliurar al Cap de Recursos una de les sent猫ncies. Va al路legar ignorar-les. Es va comprometre a fer les consultes pertinents i donar-nos alguna resposta.

Les sent猫ncia deia:

"...que ... tales servicios lo hayan sido a tiempo parcial no autoriza a calcular el complemento de antig眉edad seg煤n las horas realmente trabajadas, ya que dicho c谩lculo ha de realizarse por per铆odos de tres a帽os como establece el precepto, el cual para nada distingue entre servicios prestados a tiempo completo o a tiempo parcial, y sabido es que donde la ley no distingue tampoco el interprete ha de distinguir."


A 煤ltima hora del dia, casualitats de la vida, v脿rem tenir coneixement que el SEC-L havia seguit un cam铆 tan paral路lel al nostre que, fins i tot, havia triat el mateix dia per presentar la seva jurisprud猫ncia i fer p煤blica la seva reivindicaci贸.

No 茅s la primera vegada que despr茅s de detectar un problema, treballar-lo i, parlant amb la Caixa, arribar a un comprom铆s de soluci贸 ens trobem amb la sorpresa que qui ho ha fet han estat els altres.

No passa res, simplement ens toca esperar que algun dia se'ns reconegui els m猫rits del nostre esfor莽.

I, el m茅s important, anar aconseguint que algun dels molts problemes que ens afecten es pugui solucionar.

Per acabar, voldr铆em recordar-vos que est脿 pendent de judici a l'Audi猫ncia el Conflicte Col路lectiu presentat per Comissions Obreres sobre el c貌mput de tot el temps treballat dels diferents contractes temporals, sigui quin sigui l'interval entre ells.

Matar贸, 21 de desembre del 2006