Archivado en Comunicats, socio economic

Dem脿 tamb茅 pot ser un bon dia


El proper 22 de novembre es decideix qui, i amb quina for莽a representar脿 als treballdors de les caixes.


pdf
print
pmail
El futur 茅s sempre incert per貌 es construeix dia a dia. Els delegats i delegades de COMFIA-CCOO som la teva veu cada dia. Som qui reivindiquem, negociem i arribem a acords que milloren la teva qualitat de vida i treball. Ho hem fet durant aquests quatre anys i volem seguir-ho fent. Volem que ens donis la teva confian莽a perqu猫 estem compromesos amb tu.


En el nostre entorn s'han configurat diversos riscs. D'una banda, les empreses pretenen buidar de contingut la negociaci贸 col路lectiva, individualitzant la relaci贸 laboral i, d'aquesta manera, desregular les relacions laborals en carrera professional, percepcions salarials o jornada, en la qual confonen jornades flexibles (conciliables) amb jornades extensibles (prolongades).

Aix铆 mateix, les caixes estan sent sotmeses a una nova tensi贸. Diversos grups d'inter猫s volen apropiar-se-les. Una modificaci贸 de la seva naturalesa jur铆dica afectaria no nom茅s a la seva Funci贸 Social sin贸 tamb茅 al marc laboral, des de la determinaci贸 dels costos fins a la seguretat a l'ocupaci贸. COMFIA-CCOO defensem el manteniment de l聮status jur铆dic actual de les caixes, tant des dels 脿mbits institucionals i dels 貌rgans de govern com des del purament jurisdiccional, on hem assolit un gran 猫xit en impedir que les quotes participatives tinguin drets pol铆tics.

Afrontar amb garanties d'猫xit aquests riscs requereix sindicats solvents, representatius i capa莽os. Que tinguin clar que la defensa del model de caixes 茅s un vector estrat猫gic de la seva activitat i que tinguin solucions als problemes que planteja cada dia l'evoluci贸 de l'organitzaci贸 del treball. COMFIA-CCOO som aquesta organitzaci贸 perqu猫 volem el mateix que tu, un Desenvolupament Personal Sostenible:

    路La millora de la carrera professional i dels salaris consolidats associats a ella, amb especial atenci贸 a les figures comercials emergents.
    路La regulaci贸 d'unes retribucions variables universals, objectives i transparents que participin dels increments de productivitat i resultats que any rera any ex-perimenten les caixes amb el nostre esfor莽.
    路Les tardes dels dijous festa. La millora de la Jornada 茅s clau de la Conciliaci贸. Completem aix铆 un cicle que v脿rem iniciar amb el Dissabte Festa i que hem continuat amb les cinc setmanes de vacances.
    路La millora de les condicions d'adquisici贸 d'habitatge.
  路El desenvolupament ple d'un Ambient Laboral Sa, lliure d'assetjaments, en el qual els riscos psicosocials estiguin reconeguts i en el qual estiguem prote-gits de tot tipus de viol猫ncia en el centre de treball.
    路La defensa de la Naturalesa Jur铆dica de les caixes. No a la privatitzaci贸.

    El 22 de novembre tenim una cita i nosaltres un comprom铆s amb tu.
                            Octubre 2006