Archivado en Comunicados, Elecciones sindicales

Els nostres compromisos per al Conveni Col.lectiu de Banca

Eleccions sindicals BANCA 2006

Descaregat el comunicat en català (PDF - 250 K) El proper dia 20, tots decidirem amb el nostre vot quines propostes i prioritats es duran a la negociació del Conveni Col•lectiu. Comptem amb el teu suport per a plantejar una sèrie de reivindicacions que, en el seu conjunt, millorin les nostres condicions laborals i permetin la conciliació de la vida laboral i familiar:


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , Financiero (Agrupación Sector Financiero ) ,


pdf print pmail

1) Millorar el nostre poder adquisitiu, amb una major participació en els beneficis de les empreses.
Aquest és el principal objectiu del proper Conveni, tenint en compte els excel•lents beneficis aconseguits pel conjunt de la banca en els últims anys i el nostre dret a participar dels mateixos, des de la següent proposta:
Increments globals de renda per sobre de l'IPC a través de:
- Conveni amb clàusula de revisió.
- Participació en beneficis vinculada al Benefici abans d'Impostos i no al dividend, com està ara en el Conveni.
- Nivells mínims garantits per a cada funció, amb l'immediat increment salarial corresponent.
- Regulació de les retribucions variables i incentius en l'àmbit de les empreses.

2) Tots els dissabtes de l'any festa.
És la nostra prioritat en jornada, però la seva consecució no passa per ampliar els horaris del Conveni, ni anem a negociar la jornada partida en el Conveni ni, per descomptat, anem a canviar-los per l'antiguitat, com voldrien els bancs.

Això és així perquè, que sigui festa tots els dissabtes és el nostre principal objectiu en jornada. Avui dia sabem que es treballen menys del 25% dels dissabtes de l'any, perquè ja hi ha bancs que lliuren tots els dissabtes (Deutsche, Barclays, Bankinter, Espirito Santo,...); que hi ha acords de jornada amb lliurament dels dissabtes per a milers de treballadors (SCH Boadilla, oficines SFP de BBVA...) o que bancs, com BBVA, han decidit no obrir els dissabtes en 60 sucursals, donada la nul•la rendibilitat dels mateixos.

3) Desenvolupament Professional Sostenible.
És necessari adequar una carrera professional en els bancs que compleixi una sèrie de requisits de transparència i de seguretat, amb una correcta adequació de nivells i funcions, que permeti als treballadors conèixer què han de fer per al seu desenvolupament professional, amb accés a la formació necessària per a això i que garanteixi la igualtat d'oportunitats entre homes i dones. I, a més, estabilitat laboral i beneficis socials.

Aquests són els compromisos que COMFIA-CCOO adquireix davant els treballadors i treballadores de cara a la propera negociació del Conveni Col•lectiu. Ens avalen la nostra trajectòria i els resultats obtinguts en negociacions anteriors.

Així de clares són les nostres propostes.

El patrimoni amb el qual acudim a les eleccions sindicals són les nostres propostes de futur i el balanç de l'aconseguit. No recorrem a les insídies i a les calumnies. Nosaltres només estem compromesos amb tu.

COMFIA-CCOO Agrupació de Banca

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es