Archivado en Comunicats, socio economic

Per problemes en la seva filial nord-americana

Adecco es desploma després de retardar els comptes de 2003


La companyia de treball temporal su√Įssa Adecco es desploma fortament en el mercat, fins un 38%, despr√©s de comunicar que retardar√† la presentaci√≥ dels seus comptes auditats de 2003 per problemes comptables en la seva filial nord-americana.pdf
print
pmail
En concret, Adecco reconeix en un comunicat haver descobert en els controls interns ¬ďmaterial poc s√≤lid¬Ē en la seva filial nord-americana ¬Ėon la companyia realitza el 20% del seu negoci- i de possibles irregularitats relativa a operacions en ¬ďdeterminats pa√Įsos¬Ē.

Adecco ha afegit que ha nomenat un comitè independent per a avançar en la investigació encara que no va voler donar més detalls sobre les persones que compondran l'esmentat equip. En qualsevol cas, els responsables de l'empresa de treball temporal no han volgut detallar quan tindran tota la informació necessària, ni en quina data es publicaran definitivament els comptes del passat exercici.

Un portaveu de la companyia va afegir que no podr√† facilitar de moment m√©s informaci√≥ "a causa de restriccions legals¬Ē. En aquests moments, la signatura que audita els comptes d'Adecco √©s Ernst & Young, despr√©s de fer-se amb el negoci d'Arthur Andersen el passat any.

Actualment, a m√©s d'EE UU, la multinacional su√Įssa porta a terme un ter√ß de les seves vendes a Fran√ßa, encara que de moment es desconeix si els comptes relatius a aquest pa√≠s estan afectats pels problemes comptables. Al seu torn, Adecco t√© pres√®ncia en el mercat espanyol, on opera des de l'autoritzaci√≥ de les empreses de treball temporal en la segona d√®cada dels noranta.

La multinacional su√Įssa de treball temporal va comprar en l'any 2000 a EE UU la companyia Olsten Corp i va retallar la seva plantilla en 2.500 persones en aquest mercat, al voltant del 10% de la seva for√ßa de treball, despr√©s de recon√®ixer que la ralentitzaci√≥ econ√≤mica i el major atur havien provocat una caiguda en la demanda de treball temporal per part de les grans corporacions. La companyia a m√©s va anunciar un pla de reducci√≥ de despeses d'uns 150 milions d'euros en 2003.

En el tercer trimestre, els beneficis del grup van cr√©ixer un 30%, fins els 104 milions d'euros, ajudats per la retallada de despeses. A m√©s, les seves vendes van caure un 9% en el Mercat nord-americ√†. Els t√≠tols de la companyia cauen en aquests moments en la borsa su√Įssa un 33%, despr√©s d'haver-se desplomat prop d'un 40%.

Els problemes d'Adecco es coneixen en moments en els quals els inversors europeus no han acabat encara de digerir l'escàndol del grup alimentari Parmalat, que ha dut a la presó al seu fundador, Calisto Tanzi i que ha esquitxat a bancs, auditores i nombroses companyies europees.