Archivado en Comunicats, socio economic

Adecco es desploma després de retardar els comptes de 2003

Per problemes en la seva filial nord-americana

La companyia de treball temporal suïssa Adecco es desploma fortament en el mercat, fins un 38%, després de comunicar que retardarà la presentació dels seus comptes auditats de 2003 per problemes comptables en la seva filial nord-americana.


Este artículo se publicó originalmente en ETT (Empresas de Trabajo Temporal) ,


pdf print pmail

En concret, Adecco reconeix en un comunicat haver descobert en els controls interns “material poc sòlid” en la seva filial nord-americana –on la companyia realitza el 20% del seu negoci- i de possibles irregularitats relativa a operacions en “determinats països”.

Adecco ha afegit que ha nomenat un comitè independent per a avançar en la investigació encara que no va voler donar més detalls sobre les persones que compondran l'esmentat equip. En qualsevol cas, els responsables de l'empresa de treball temporal no han volgut detallar quan tindran tota la informació necessària, ni en quina data es publicaran definitivament els comptes del passat exercici.

Un portaveu de la companyia va afegir que no podrà facilitar de moment més informació "a causa de restriccions legals”. En aquests moments, la signatura que audita els comptes d'Adecco és Ernst & Young, després de fer-se amb el negoci d'Arthur Andersen el passat any.

Actualment, a més d'EE UU, la multinacional suïssa porta a terme un terç de les seves vendes a França, encara que de moment es desconeix si els comptes relatius a aquest país estan afectats pels problemes comptables. Al seu torn, Adecco té presència en el mercat espanyol, on opera des de l'autorització de les empreses de treball temporal en la segona dècada dels noranta.

La multinacional suïssa de treball temporal va comprar en l'any 2000 a EE UU la companyia Olsten Corp i va retallar la seva plantilla en 2.500 persones en aquest mercat, al voltant del 10% de la seva força de treball, després de reconèixer que la ralentització econòmica i el major atur havien provocat una caiguda en la demanda de treball temporal per part de les grans corporacions. La companyia a més va anunciar un pla de reducció de despeses d'uns 150 milions d'euros en 2003.

En el tercer trimestre, els beneficis del grup van créixer un 30%, fins els 104 milions d'euros, ajudats per la retallada de despeses. A més, les seves vendes van caure un 9% en el Mercat nord-americà. Els títols de la companyia cauen en aquests moments en la borsa suïssa un 33%, després d'haver-se desplomat prop d'un 40%.

Els problemes d'Adecco es coneixen en moments en els quals els inversors europeus no han acabat encara de digerir l'escàndol del grup alimentari Parmalat, que ha dut a la presó al seu fundador, Calisto Tanzi i que ha esquitxat a bancs, auditores i nombroses companyies europees.

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es