Arquivado en Comunicats, Condicions de Treball

Motivació vs. indefensió

Stop Pressions

llegeix el comunicat en pdf




Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Motivació vs. indefensió

"Els empleats han de començar a treballar més per l'empresa, menys per als caps" paraules d'un Conseller de Banc Sabadell en una reunió de directius.

Aquestes paraules semblen haver calat en la plantilla però NO en "els caps" que segueixen més preocupats en pressionar a la plantilla de les seves territorials, fins al límit de les seves forces per tal d'aconseguir anar-se'n de viatge o cobrar els seus Bonus, enlloc d?assolir els objectius donant servei al client i detectant les seves necessitats, tal com marca el Banc.

En les últimes setmanes hem assistit perplexos a les següents situacions en algunes territorials:
  • DT que envien cartes personalitzades on marquen els objectius a les figures comercials dins d'una suposada campanya del Banc, però que el període el marquen ells mateixos (especialment la Territorial Est)
  • DT que redefineixen els terminis que marca el Banc per al compliment d'aquestes campanyes, redueixen els terminis com els ve de gust, de tal manera que aconsegueixen pressionar més als companys i companyes d'aquestes DT, tot contradient el que marca la Direcció Comercial.
  • Increment dels objectius fins a un 40% respecte a l'any anterior sense dotar les oficines de més personal i sense incrementar els punts VALORA de cada producte contractat.
  • Increment del ?target? de punts valora de fins a un 40% a les figures comercials a 15 dies de finalitzar el trimestre.
  • "Campanyes estratègiques" sempre a prop dels períodes de vacances per ?motivar? més als treballadors i les treballadores se?ls ?convida? a cancel·lar les seves vacances.
  • Centenars de correus de les DZ, majoritàriament en un to que ratlla la manca de respecte, centenars d'informes diaris que cal enviar, del què hem fet, què farem, quan, com i amb qui.
Som una mateixa entitat o cada DT és una "subcontracta" que funciona pel seu compte? Canviar les regles del joc a meitat del partit és més propi d'una maniobra malintencionada per evitar que es compleixi amb els objectius inicialment marcats.

La pressió és un mal endèmic que suportem des de fa massa temps. Però la política de tancament d'oficines i reducció de personal en moltes d'elles no ajuden a disminuir la càrrega de treball. Això no és política de transparència, sinó que l'únic que aconsegueix és tenir una plantilla molt desmotivada que s?esforça el màxim i és altament professional.

CCOO hem anat reclamant una adequació dels objectius i incentius a la realitat de les oficines, la uniformitat en les dates de les campanyes, que cap Territorial marqui les seves pròpies regles i que hi hagi absoluta transparència en el sistema de mesurament dels incentius. I així ho continuarem fent.

Si et trobes en una situació insostenible, no ho dubtis i posa't en contacte amb nosaltres.

CCOO estem al teu costat. Si ens necessites, també.


Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es