Arquivado en Comunicats

Banc Sabadell incompleix l'acord de beneficis socials

Ajuda escolar d'idiomes

El 24 de setembre, Recursos Humans va publicar una circular en què informa d'un "model integral de l'idioma anglès BS" en què Banc Sabadell incompleix l'acord de beneficis socials del 2006, i elimina l'ajuda per cursar estudis d'anglès i la substitueix per formació interna.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

El 28 de setembre, CCOO ens dirigim a RRLL per comunicar-los que, o bé s'obria un procés de negociació o ens veuríem obligats a interposar un conflicte col·lectiu per vulnerar l'acord de beneficis socials. 

La resposta no es va fer esperar. L'empresa ens va informar que la demanda dels cursos d'anglès online que han posat en marxa havia estat de 4.000 persones, davant dels 890 que van cursar estudis d'anglès en un centre extern per al curs 2014/2015 .

Tot i així estaven disposats a negociar aspectes de l'ajuda escolar, de manera que CCOO vam plantejar propostes que anaven encaminades a millorar aquest apartat de l'acord col·lectiu i esmenar així aquesta vulneració.

Propostes de CCOO: 

  • Assegurar l'abonament de l'ajuda escolar del curs 2014/2015 (com sabeu l'ajuda escolar d'idiomes s'abona un cop aprovat el curs)
  • Mantenir l'ajuda prevista per a 70 persones que segons l'empresa han mantingut la matriculació externa de l'idioma anglès.
  • Convertir l'ajuda escolar per a fills d'empleats en un ajut universal per fills de 0 a 23 anys.
  • Avançar seu abonament a la nòmina de setembre.
  • Abonar el 2016 l'ajuda de fills a tots els empleats procedents de Banco Guipuzcoano, Lloyds i Banco Gallego (prevista segons pacte per 2017) 

No obstant, l'empresa ens ha comunicat que els nostres plantejaments tenen per a ells un cost excessiu.

Mentre CCOO estàvem negociant amb l'empresa aquestes propostes, ALTA va anunciar un conflicte col·lectiu davant el SIMA. En conseqüència, al no haver acord amb l'empresa, CCOO ens personarem en el conflicte que s'interposi.

El banc ha perdut una oportunitat excel·lent per millorar alguns aspectes dels beneficis socials de la plantilla, sobretot si es te en compte que en els últims anys tot són males notícies, pressions i retallades. Ja és hora que s'apliqui a les persones que treballem en aquesta empresa, una mica de la solidaritat i sensibilitat "externa" que el banc potencia mitjançant el portal de l'empleat, i que valorem tan positivament. 

Estàvem convençuts que podríem arribar a algun acord ja que, el banc en el moment en què elimina unilateralment l'ajuda escolar per estudiar anglès, paral·lelament incorpora aquest curs "online" en el Pla de Formació d'Empresa per optar a una subvenció pública de la Fundació tripartida. Com se'n diu d?això?

Seguirem informant.


llegeix el pdf

Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es