Archivado en Comunicats, Ocupacio, socio economic

sector d'hostaleria

"Vint-i-vuit mil ocupacions depenen de l'inici del programa de vacances de l'IMSERSO"

CCOO recorda que són més d'un milió els pensionistes i jubilats i jubilades afectades i prop de 9 milions d'estades hoteleres.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) , GIRONA (Sindicat Intercomarcal de CCOO Serveis Comarques Gironines) , TARRAGONA (Serveis CCOO Tarragona) , LLEIDA (Serveis CCOO Terres de Lleida) , VOCC-CATC (Serveis CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central) , VORMAROS (Serveis CCOO Vallès Oriental - Maresme - Osona) , BLLAPAG (Serveis CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf) , s.hostaleria (Sectorial d'Hostaleria CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

CCOO recorda que a més dels inconvenients que el retard en l'adjudicació del programa ha ocasionat als prop d'1 milió de pensionistes i jubilats que participen en aquest programa públic de vacances, una part substancial dels prop de 300 hotels, empreses de transport, agència de viatges, etc. i els gairebé 28.000 treballadors que conformen les seves plantilles, depenen de la posada en marxa immediata del Programa de Turisme Social de l'IMSERSO per no veure's obligats a tancar les seves portes durant l'època de temporada baixa. Per això, CCOO reclama l'engegada immediata dels Lots 1 (amb destinacions en les costes peninsulars), dotat amb un pressupost de 277 milions d'euros, i 3 (amb destinacions d'interior), dotat amb un import de 71 milions d'euros, en els quals s'ha dividit el programa i que no han estat objecte de recurs en la nova adjudicació.

Respecte del Lot 2 (amb destinacions a Balears i Canàries), i que compta amb un pressupost de 198 milions d'euros, CCOO sol?licita a l'Administració competent que resolgui al més aviat possible el nou recurs plantejat per una de les licitadores, de manera que també pugui iniciar-se en el menor termini possible. En aquest sentit assenyala la seva preocupació per l'anunci realitzat per una de les parts d'acudir a un procediment contenciós-administratiu en l'Audiència Nacional en el qual estaria per determinar si es contempla una hipotètica paralització de l'adjudicació com a mesura cautelar fins que es resolgui el recurs.

CCOO recorda també que a més de les plantilles de treballadors directament afectats pel retard d?iniciar el programa, també es veuen compromesa l'activitat d'altres sectors tals com el comerç minorista, els bars i restaurants, empreses d'oci, etc. que en les destinacions d'aquest programa de vacances també s'estan veient afectats.

CCOO Servicios


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es