Arxivat a Comunicats

Negociació col.lectiva

8a REUNIÓ CONVENI COL·LECTIU MARC DELS ESTABLIMENTS FINANCERS DE CRÈDIT

El passat dilluns dia 13 vam mantenir el que semblava ser una reunió de tancament de negociació del nostre conveni col.lectiu.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Un cop més, els sindicats vam demostrar la nostra voluntat d'apropar postures i hem plantejat els punts als que podem moure'ns per a tancar un acord al que sentir-nos confortables, compartint la necessitat de regulació d'aspectes de conciliació (cura d'ascendents i descendents) i compensant algunes pretensions patronals amb els increments pactats al III AENC (1% 2015 i 1.5% 2016). 

No obstant, la patronal ens ha presentat una redacció final per a signar a on no figuraven, pràcticament, les propostes sindicals, només parlant "del seu llibre". En ella, segueixen oferint un increment de l'assegurança de vida i de l'ajuda guarderia (aquesta última en 20 euros més) juntament amb un increment del 1% per al 2015 i 1% per al 2016.

A canvi, pretenen vincular la concessió del préstec gratuït a la Cirbe i a una tassa d'endeutament familiar del 30% (a la que qualsevol arriba només amb el fet de tenir una hipoteca) sense perdre de vista les retallades proposades al complement de la seguretat social a on s'entreveu una clara intenció de deixar de complementar els tres primers dies de baixa mèdica, cosa que suposa una agressió als drets en matèria de seguretat i salut a les empreses. 

Tot i amb la pressió patronal per signar AVUI per tal de no veure's obligats a "resetejar" postures a la tardor (la patronal no té disponibilitat per a una nova reunió fins llavors), des de CCOO manifestem la negativa a signar una proposta tremendament desequilibrada que pretén "sacrificar" beneficis socials importants amb el objectiu patronal de, cada cop més, convertir aquest text en un conveni "low cost".

Encara i així, hem plantejat algunes alternatives a la distribució dels increments salarials procurant, en tot moment, cercar vies de trobada.  

Profundament decebuts i decebudes per una posició immobilista a aquestes  alçades de la negociació i fora de tota lògica negociadora, CCOO insisteix en que és el moment d?avançar fins a una millora a les condicions laborals d'un sector en recuperació. 

Finalment, degut a les "tensions d'agenda" patronals ens emplacen, "necessàriament" a una propera reunió l'octubre. 


Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es