Archivado en Comunicats

Conveni Col.lectiu

PER QUÈ DIUEN "MODERNITZACIÓ" SI VOLEN DIR "RETALLADA"

L'AEB insisteix i aclareix que l'important per a ells és "adequar els salaris a la nova realitat". Amb dades globals i esbiaixats ens diuen que "cobrem molt" i que el Conveni ha de transformar-se per adaptar-se als requeriment de futur.
Davant una proposta tècnica de simplificació de l'estructura salarial presentada per CCOO, que a més modernitza i homologa tots els bancs, l'AEB ens ha respost com esperàvem, reiterant totes i cadascuna de les seves propostes. El que volen és un Conveni de retallada salarial i de drets per a una BANCA LOW COST.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

CCOO vam proposar fer un còmput anual per cada Nivell, amb els conceptes de Salari basi del nivell x 18,5 pagues, Plus de qualitat de treball x 12, Plus de polivalència (només administratius) x 12, Borsa de vacances unificada, i el resultat dividir-ho per 14, que serà el nou Salari Basi de cada Nivell. Refonem els "conceptes obsolets" de Pagues de beneficis, Plusos de conceptes superats, Productivitat, o la Borsa de vacances.

Hi ha bancs que no tenen 18,5 pagues perquè no han arribat als 15 quarts de beneficis, singularment Sabadell i Bankinter. Per a aquests proposem que s'obri un període de transició, perquè en cinc anys s'homologuin amb la resta amb independència del seu nivell de dividends en els propers anys. En 2016 es pagaria un 20% de la diferència, i així successivament perquè en 2020 estiguessin a nivell.
Per a la nova participació en beneficis, ens val el RAE com a referència i com seria un concepte no consolidable s'ha de relacionar amb la dada de cada empresa, no sectorial, amb un pagament per un % del  RAE a distribuir linealment entre tota la plantilla.

Aquesta fórmula permet, d'una banda, "modernitzar i simplificar" els conceptes salarials, alhora que homologar de manera certa el sector, amb condicions iguals per a tota la plantilla, l'actual i la futura. No suposa en si major cost, perquè únicament reordena els conceptes.

A continuació confirmem la nostra petició de recuperació salarial: una pujada fixa, amb clàusula de garantia: 3% per a l'any 2015 i 2% per als següents. 

CCOO reclamem el que volem totes les plantilles de banca, estalvi i rurals: un sector ordenat, retribucions justes i participació en els beneficis, drets i condicions de treball estables i reconeixement de la professió bancària.

SENSE MOBILITZACIÓ NO HI HAURÀ CONVENI




Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es