Archivado en Comunicados, ERE

Ero

CCOO i els treballadors i treballadores del complex turístic de Boí Taüll diuen prou

CCOO de Lleida denuncia la situació dels treballadors i treballadores del complex turístic de Boí Taüll, que han arribat al límit del que és raonable després d'arrossegar diversos ERO, acomiadaments, cessions contractuals de jornada i el pas de fixos a fixos discontinus, a més de la manca de pujades salarials durant més de 5 anys, amb l'excusa d'intentar aixecar la companyia. 


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

A més d'un estiu complicat, el passat, aquest hivern la situació de la plantilla de Boí Taüll ha empitjorat després que els deixessin de pagar les nòmines, amb l'excusa que per arrencar la temporada d'hivern l'empresa havia de prioritzar el pagament als proveïdors, a la companyia elèctrica, a la qual devien diverses factures endarrerides, i a la Seguretat Social. 

Aquesta situació es perllongà durant tota la temporada d'hivern i les condicions de vida dels treballadors i treballadores empitjoraren dia a dia: llargs torns de treball sense rebre salari, s'havien de pagar els desplaçaments, els habitatges i la calefacció. 

L'empresa pagava les nòmines a terminis d'un 25% de la mensualitat cada mes per tal de tenir pau social i tenir la plantilla com a hostatge del seu propi salari; tot això mentre veien a les notícies com de bé que funcionava l'empresa i els beneficis que havia obtingut aquest hivern en relació amb la temporada passada. 

A dia d'avui, el deute puja a un 30% de la nòmina del mes de març, tot el mes d'abril, més les liquidacions del personal de temporada, el mes de maig al personal fix, que encara està realitzant el manteniment i desmuntatge de l'estació, i preveuen que durant el mes de juny tampoc veuran un cèntim, en total uns 450.000 euros. 

Per als treballadors i treballadores d'aquesta companyia que l'han vista amb turistes els 12 mesos de l'any i amb un índex de clients que en el menor dels casos cobria el 60%, és la mala gestió la que ha portat, poc a poc, a la deriva una empresa, el client mitjà de la qual és el client familiar. En aquest moment, davant del pont de Sant Joan, la vall preveu una ocupació de gairebé el 100% i l'ocupació del complex turístic de Boí Taüll, de 1.000 places hoteleres, no arriba al 10%. L'intent d'aconseguir clientela d'un nivell adquisitiu superior ha dut l'empresa al declivi, i per solucionar-ho, la direcció, abusant de la crisi i aplicant la reforma laboral, l'únic que fa és empobrir cada dia més els treballadors i treballadores. 


Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya 
Barcelona, 18 de juny de 2014 

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es