Archivado en Comunicats

Negociació Conveni

La patronal desplega tota una bateria de retallades.

En la reunió de la Mesa de negociació del Conveni Col·lectiu celebrada el passat 25 de març, l'AEB va posar damunt la taula les seves propostes. Van desplegar una àmplia bateria de mesures per reduir i retallar els drets de les treballadores i els treballadors.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Així han quedat clares les seves intencions: argumentant una suposada 'modernització' i 'adaptació a la nova realitat', en la pràctica, el que pretenen és construir un nou marc de relacions laborals en el que, gairebé partint de zero, es reediten velles obsessions (la mobilitat geogràfica fins a 50 quilometres., l'eliminació dels cinc dies de vacances del personal de Canàries i més) i es proposen unes noves:
  • Introduir dos nous Nivells més barats: un de Tècnic, amb salaris igual al nivell 9 actual i un altre d'Administratiu, amb salaris del 75% de l'actual de nivell 11.  I això sota la premissa de 'crear ocupació'.
  • Congelar l'antiguitat (la general i la de tècnics) per a la plantilla actual i suprimir-la per a noves entrades. Això comporta, a més, la supressió dels ascensos per aquest concepte.
  • Congelar les pagues de beneficis -que segons l'AEB arriben a les 3,75-  per a la plantilla actual i suprimir-les per a les noves incorporacions. 
Vist això, és clar que patronal i sindicats no entenem el mateix per modernització.

Per la patronal, 'modernitzar' és aprofitar el que està passant en aquest país en els últims temps: aprofitar qui governa i com legisla; aprofitar la reforma laboral i el tractat de lliure comerç que es pretén implantar a Europa i aprofitar l'intent de descrèdit sindical que han desplegat els mitjans.

En canvi per CCOO, que no tanca els ulls a la realitat, 'modernitzar' és tractar d'arribar a un text més concís i precís que normalitzi aspectes com el salarial,  aprofundeixi en el reconeixement de la professionalitat dels bancaris i bancàries i abordi la creació d'ocupació. I tot això amb mesures com:
  • La concreció i regulació de la retribució de cada lloc de treball, en funció de la seva responsabilitat
  • El compliment dels horaris
  • L'existència de codis ètics i de responsabilitat social
  • La definició de la carrera professional i les retribucions variables associades, definides i pactades en el Conveni
  • La implementació de polítiques d'igualtat  i de conciliació de la vida personal i familiar, reals i que fomentin la corresponsabilitat
  • La generació d'ocupació  estable i amb drets
  • De previsió social i de la complementació de nostres pensions

Modernitzar és en definitiva, reconèixer i posar en valor la dignitat de la professió bancària, amb tot el que porta associat. I d'això és del que vol parlar CCOO.

El plantejat en Mesa, per ambdues parts, constitueix una bateria de propostes de molt calat que requereix d'asseure's a debatre, analitzar i plantejar quin volem que sigui l'escenari de sortida de la crisi per a les bancàries i els bancaris, tant pels que estem ara com per als que estaran en el futur. I això només pot fer-se amb la participació de totes i tots.

A CCOO som conscients de les dificultats de l'actual procés de negociació, que es preveu intens i dur, però estarem per contraposar i per defensar els drets de les i els professionals bancaris.

Si la intenció és només retallar, CCOO serem enfront. Si es vol modernitzar de debò, nosaltres serem els primers a ajudar.

La propera reunió serà el proper dia 14 d'abril.


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es