Archivado en Comunicats

Signem el tercer Conveni de les ITV Catalunya que fa front a les incerteses

La valoració sindical que fem ha de ser necessàriament positiva, tenint en compte el moment d’incertesa del sector. Incertesa general també, ja que en aquests moments molts sectors amb el seu conveni encara bloquejat es troben lluitant pel simple fet de poder continuar negociant les condicions mínimes.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El 26 de setembre, vam a arribar a un acord per a la renovació del Conveni Col·lectiu de les ITV de Catalunya, que ja és el 3r que negociem en el sector, conjuntament amb UGT i el sindicat sectorial SRT, després de nou mesos de negociació.

En espera de la redacció final, els punts més destacats són els següents:

Vigència de 3 anys, 2013-2015

Increments salarials:

2013 Increment de tots els conceptes salarials en 1,75%

2014 Increment fixa de tots els conceptes salarials en 0,6%. En el cas que hi hagi un increment general de tarifes i l’IPC sigui superior al 0,6%, es garanteix l’IPC real de l’any anterior.

2015 Increment fixa de tots els conceptes salarials en 0,6%. En el cas que hi hagi un increment general de tarifes i l’IPC sigui superior al 0,6%, es garanteix l’IPC de l’any anterior.

En quant a la jornada irregular, que ha estat un punt de controvèrsia important, queda fixada en 90 hores anuals amb un màxim de 10 hores efectives i fins a 1 hora més per desplaçament, sobre el 10% total inicial que havia proposat la patronal.

Per a les persones treballadores que estenguin la jornada en Setmana Santa, el mes d’agost i Nadal, s’estableix un plus del 15% sobre la hora normal.

Manteniment de totes les cobertures d’antiguitat, 100% de la IT i manteniment de la jornada laboral anual, tot i haver estat fortament qüestionades per la contrapart.

Es fixarà un nou sistema de formacions i promocions que doni major participació sindical, mitjançant una comissió paritària formada a fi i efecte i que haurà de garantir la igualtat d’accés i l'equitat de les proves, verificant les necessitats concretes de provisió de vacants i la lògica de desplaçaments a aplicar. Ens suposa un important avenç en quant a participació sindical.

La valoració sindical que fem ha de ser necessàriament positiva, tenint en compte el moment d’incertesa del sector. 

Volem felicitar també les seccions sindicals més importants del sector, per haver pogut combinar negociació i mobilització en els moments més delicats, demostrant tenir una important cohesió interna que ha fet sens dubte que la patronal no sortís del carril de la negociació i l’acord.

COMFIA-CCOO SAT Catalunya


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es