Archivado en Comunicats, Salari, Salari

Comencem malament

Model d'incentivació 2005 al BBVA

El primer trimestre del 2005 ha significat un benefici atribuït al Grup de 815 milions, amb un increment del 20% respecte al 2004. No són els resultats els que han començat malament.


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

El primer trimestre del 2005 ha significat un benefici atribuït al Grup de 815 milions, amb un increment del 20% respecte al 2004. No són els resultats els que han començat malament. El caràcter opac i discrecional del sistema no ha canviat; la novetat, dolenta, és l'intent del banc d'amagar aquesta realitat sota la cobertura d'una suposada "Jornada de Explicación modelo de incentivación 2005".

Reproduïm al peu el document que se'ns demana que signem. No veiem cap necessitat de fer-ho, però per aquelles persones que prefereixin signar proposem un comentari a afegir. Creiem que és convenient facilitar un model de resposta amb dos objectius: primer, evitar situacions tenses o conflictes entre companys d'oficina; segon, que la nostra signatura no s'utilitzi per avalar un sistema en el que no tenim cap participació ni control, i del que ni tan sols tenim prou informació.

Reproduïm també al dors la carta que hem adreçat al Sr. Jesús Gonzalvo, Director Territorial de Barcelona, sol·licitant la retirada i anul·lació d'aquesta desafortunada iniciativa.

La manca de sentit de la "Jornada" i posterior enquesta s'explica a la carta. Dues coses més a dir:

Un sistema d'incentius és un component de la massa salarial, o sigui, una forma de retribució del treball. Perquè els salaris de cada Nivell són públics i transparents (consten al Conveni), i els momios de tota mena no ho són? I perquè els salaris formen part de la negociació col·lectiva, i els momios no? Perquè el banc vol "dictar", no negociar, el salari anual de cadascú. I, sobretot, perquè l'aplicació del sistema d'incentius, el seu repartiment en diners efectius, atenta contra qualsevol criteri de justícia distributiva. Les diferències de 50 a 1 no són ben vistes en una societat democràtica; són legals, però fan lleig.

La signatura de l'enquesta podria tenir la finalitat perversa de fer veure que la plantilla coneixem a fons i estem d'acord amb l'actual sistema d'incentius. Per exemple, presentant-la com a prova en un procés judicial. Per això cal ser prudents.

Veure comunicat i document i carta en pdf

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es