Archivado en Comunicats, Salari, Salari

Model d'incentivaci贸 2005 al BBVA

Comencem malament


El primer trimestre del 2005 ha significat un benefici atribu茂t al Grup de 815 milions, amb un increment del 20% respecte al 2004. No s贸n els resultats els que han comen莽at malament.


pdf
print
pmail
El primer trimestre del 2005 ha significat un benefici atribu茂t al Grup de 815 milions, amb un increment del 20% respecte al 2004. No s贸n els resultats els que han comen莽at malament. El car脿cter opac i discrecional del sistema no ha canviat; la novetat, dolenta, 茅s l'intent del banc d'amagar aquesta realitat sota la cobertura d'una suposada "Jornada de Explicaci贸n modelo de incentivaci贸n 2005".

Reprodu茂m al peu el document que se'ns demana que signem. No veiem cap necessitat de fer-ho, per貌 per aquelles persones que prefereixin signar proposem un comentari a afegir. Creiem que 茅s convenient facilitar un model de resposta amb dos objectius: primer, evitar situacions tenses o conflictes entre companys d'oficina; segon, que la nostra signatura no s'utilitzi per avalar un sistema en el que no tenim cap participaci贸 ni control, i del que ni tan sols tenim prou informaci贸.

Reprodu茂m tamb茅 al dors la carta que hem adre莽at al Sr. Jes煤s Gonzalvo, Director Territorial de Barcelona, sol路licitant la retirada i anul路laci贸 d'aquesta desafortunada iniciativa.

La manca de sentit de la "Jornada" i posterior enquesta s'explica a la carta. Dues coses m茅s a dir:

Un sistema d'incentius 茅s un component de la massa salarial, o sigui, una forma de retribuci贸 del treball. Perqu猫 els salaris de cada Nivell s贸n p煤blics i transparents (consten al Conveni), i els momios de tota mena no ho s贸n? I perqu猫 els salaris formen part de la negociaci贸 col路lectiva, i els momios no? Perqu猫 el banc vol "dictar", no negociar, el salari anual de cadasc煤. I, sobretot, perqu猫 l'aplicaci贸 del sistema d'incentius, el seu repartiment en diners efectius, atenta contra qualsevol criteri de just铆cia distributiva. Les difer猫ncies de 50 a 1 no s贸n ben vistes en una societat democr脿tica; s贸n legals, per貌 fan lleig.

La signatura de l'enquesta podria tenir la finalitat perversa de fer veure que la plantilla coneixem a fons i estem d'acord amb l'actual sistema d'incentius. Per exemple, presentant-la com a prova en un proc茅s judicial. Per aix貌 cal ser prudents.

Veure comunicat i document i carta en pdf