Archivado en Comunicados, Salud Laboral, Salud Laboral

Seguretat - BBVA Catalunya

No ens la juguem. No paga la pena

El BBVA vol traspassar-nos les conseqüències de unes decisions que ha pres de manera unilateral, i que estan basades exclusivament en criteris econòmics o comercials.


Este artículo se publicó originalmente en BBVA (Sección Sindical BBVA) ,


pdf print pmail

Darrerament estem comprovant que ha tornat a incrementar-se de manera preocupant el nombre de atracaments a Oficines del BBVA a Catalunya.

Els motius d'aquest augment son diversos, però volem destacar que també és la mateixa Empresa la que, en bona part, està afavorint aquest fenomen, com a conseqüència de les decisions presses recentment i, en general, per fomentar determinades pràctiques que, no només son arriscades, sinó que també incompleixen les normatives de seguretat.
El model d'Oficines adoptat pel BBVA és una perillosa temptació que, en ocasions, gairebé esdevé en un convit per l'atracador: Centres amb dos empleats, sense mesures especials de seguretat (arc detector o similars), totalment obertes al trànsit dels clients -fins i tot en llocs on es manipula diners- visió des de l'exterior de les operacions que es realitzen a l'interior, etc... L'interès per facilitar l'accés comercial al client s'ha imposat al que tindria que ésser la primera preocupació: la seguretat dels empleats.
D'altra banda, el Banc, en la seva voluntat d'estalviar costos, te contractat el servei més bàsic de transport blindat de fons. I no satisfet amb això, fa pocs mesos ha decidit reduir el nombre de serveis que les Oficines poden sol·licitar per fer aquests enviaments i recollides de diners. La conseqüència és que en molts casos se'ns acaba encomanant a la plantilla aquestes tasques, que no ens pertoquen i que no cal dir, comporten un greu risc per la nostra integritat.
En aquest sentit, hem de lamentar que el passat dia 4, un company d'una Oficina de Barcelona al que se li va encarregar la recollida de diners a un dels clients de l'Oficina, ha estat assaltat en el carrer, en un acte violent que ha requerit el seu trasllat a la Mútua Asepeyo. Afortunadament, en aquesta ocasió, ha estat donat d'alta als pocs dies sense més conseqüències.

Per tant, un cop més, volem recordar que:
1. Els empleats no som vigilants de seguretat i en conseqüència no hem d'assumir funcions que corresponen a aquests serveis.
2. Malgrat això, si rebem la més mínima pressió per transportar efectiu, hem d'exigir que se'ns comuniqui per escrit, cosa que molt probablement no obtindrem donat que és contrari a la normativa, i tot seguit, posar-ho en coneixement de CC OO.
3. Cal mantenir i respectar totes les mesures de seguretat en les Oficines, malgrat que en alguna ocasió puguin comportar certs inconvenients o incomoditats.

Per qualsevol dubte o incidència en relació a aquesta o altres qüestions que considerem afecten la nostra seguretat o la dels nostres companys, podem dirigir-nos a l'adreça indicada al peu o als nostres delegats de prevenció que tot seguit recordem:

Francisco Parrilla Ordoñez Of. 5540 Sabadell (Barcelona)
Josep Mª Guillen Montia Of. 5429 Tarragona
Josep Mª Colea Garcia Of 0826 Balaguer (Lleida)
Mª Glòria Gimenez Diaz Of. 3491 Angles (Girona)

Abril 2005

Veure comunicat en pdf

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es