Arquivado en Comunicats, Ocupacio

Garanties d'ocupació davant el rescat al sector financer

COMFIA-CCOO exigeix garanties d'ocupació en els processos de reestructuració que se segueixin realitzant  després de l'anunci de la Unió Europea de rescatar al sector financer espanyol. Més encara si, com s'ha anunciat, seran les entitats financeres les que han de satisfer les condicions d'aquest rescat.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

El Govern finalment es rendeix a l'evidència: No hi ha reforma financera que valgui sense finançament extern per sanejar el sector y perquè circuli el Crèdit.

 Després de les dues últimes reformes del sector financer -RDL 2/2012 i 18/2012 – des de CCOO hem vingut assenyalant que la recapitalització del sector s'havia de realitzar en quantitats suficients -estimàvem 60.000 milions d'euros-i amb suport de capital públic -preferentment amb suports de fons de la UE-. que complementin els esforços de les pròpies entitats del sector.

 Des d'un punt de vista general aquesta  recapitalització ha d’estar condicionada a:

·       Garantia de devolució i rendibilitat final del capital públic aportat. La recapitalització l'ha de pagar el Sector Financer, en el seu conjunt, no els ciutadans i hi ha diverses fórmules: impostos de transaccions financeres, aportacions al FGD, etc...

·       El sanejament i la reestructuració de les entitats afectades ha d'implicar la retirada dels gestors i la determinació de les seves responsabilitats.

·       La injecció de capital ha de servir perquè circuli el Crèdit i, per tant, sigui una mesura al servei de les polítiques d'impuls del creixement, que acabin per crear ocupació en el conjunt de la societat.

·       Les entitats han de prioritzar la autocapitalizació davant del repartiment de dividends.

 I des d'un punt de vista sectorial ha de reeditar-se el Contracte Social que ha regit totes les reestructuracions del sector des dels anys 80. El sanejament de les entitats lligades a la recapitalització s’ha de realitzar amb el major respecte per les plantilles. Amb acords laborals que garanteixin, si s'escau, sortides acordades no traumàtiques i reforcin l’estabilitat laboral dels que romanguin i tinguin el repte de fer solvents i viables les entitats resultants.

  11 de juny de 2012


Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es