Archivado en Documentacion, Socio Economico

CONSIDERACIONS SOBRE L’OBRA SOCIAL (11-2003)

Òrgans de Govern

L’octubre de l’any 2002 els representants del personal als Òrgans de Govern vam presentar un document amb 6 punts on es feia una reflexió sobre els Òrgans de Govern, la Banca Ètica i, finalment, l’Obra Social.


Este artículo se publicó originalmente en


pdf print pmail

Es deia: “L’Obra Social sempre ha tingut un sentit molt pràctic i realista d’arribar allà on el poder públic no arribava. Cal recordar la Clínica del Nen Jesús o la Xarxa de Biblioteques. Assistència sanitària i cultural en el vessant més bàsic, autèntic tendó d’Aquíl·les de l’antic règim, van estar ateses per l’Obra Social de Caixa Sabadell d’una manera molt digna.

Sens dubte que la Clínica o les biblioteques es menjaven bona part de pressupost, però la població s'identificava amb l’Obra Social de Caixa Sabadell i els nostres clients coneixien on anaven els diners. Certament tot ha canviat amb el desenvolupament del nostre país. Amb l'extensió de la sanitat i l’ensenyament a tota la població i el seu finançament pels poders públics es van fer innecessàries. En el seu moment l’ajut a la sanitat i, cada vegada més, les responsabilitats de les biblioteques són assolides pel ajuntaments i altres institucions públiques”.

Continuava l’escrit tot dient: “Els diners alliberats es van dedicar a una pluralitat d’objectius i projectes, alguns socialment molt vàlids (beques, ajuts d’estudis i projectes recerca, etc.), però, sens dubte, una part va destinada a finançar projectes d’imatge i prestigi, però allunyats de la societat i de les seves veritables necessitats”.

Llegir document sencer...


Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es