Arquivado en Comunicats, Ocupacio, socio economic

COMFIA-CCOO exigeix mesures que solucionin o redueixin els problemes a la clientela i alhora als treballadors i treballadores

El passat 8 de maig, COMFIA-CCOO, continuant amb la campanya “Som bancaris i bancàries no els banquers”, ens vam concentrar davant de la CNMV i del Banc d’Espanya, juntament amb d’altres organitzacions i moviments socials, per tal de denunciar la difícil situació que estem vivint els treballadors i treballadores del sector financer.


Este artículo se publicó originalmente en CATALUNYA (CCOO Serveis Catalunya) ,


pdf print pmail

Des de COMFIA-CCOO volem reiterar, una vegada més, que els treballadors i treballadores del sector financer no som els responsables de la normativa que regula els productes financers (ni les seves modificacions) ni del control i la supervisió que des de les diverses administracions públiques s’ha de fer dels esmentats productes. Així mateix, tampoc no ho som de la política comercial de les nostres empreses.

El que sí som les plantilles del sector és un col•lectiu de milers i milers de treballadors i treballadores que patim la crisi com a ciutadans i ciutadanes (retallades en educació i sanitat, per exemple), però també com a treballadors i treballadores d’un sector que ja ha perdut, a data d’avui, uns 16.000 llocs de treball i que continua en reestructuració, amb el deteriorament continu de les condicions de treball que això comporta.

Alhora exigim a la CNMV, al Banc d’Espanya i al Govern que finalitzin amb aquesta política erràtica pel que fa a reformes del sector financer. Calen reformes, sí, però aquelles que converteixin a les entitats financeres en empreses viables i solvents per tal que el crèdit torni a arribar a les empreses i famílies del nostre país, ja que aquesta és una de les claus perquè l’economia del nostre país es reactivi. I és evident que aquesta viabilitat econòmica no pot estar fonamentada en la reducció de les plantilles i les condicions de treball, és la capacitat de generar un pla de negoci la que ha de guiar quina és la millor manera d’abordar l’esmentada reestructuració.

Per últim, volem deixar constància del nostre suport als clients que han vist reduïda la possibilitat de rescat del capital en determinats productes financers. No obstant això, és important assenyalar clarament els responsables del canvi que ha produït la reducció en la liquiditat dels citats productes, que no són altres que la CNMV i el Banc d’Espanya, que van modificar, de manera unilateral i sense donar cap tipus d’alternativa, com es valoraven i gestionaven aquests productes.

Els treballadors i treballadores del sector som bancaris i no banquers, treballem en aquest sector però no tenim cap capacitat d’influència sobre els productes que comercialitzem, exactament igual que en qualsevol sector productiu. Per tant, demanem a la societat en general, i als clients afectats per aquests productes en particular, que identifiquin clarament quins són els responsables de seva situació, que tots i totes estem patint, per tal d’abordar conjuntament les possibles solucions a l’actual situació.

 maig 2012

  http://sombancarisnoelsbanquers.comfia.cat 

COMFIA-CCOO Catalunya


Infórmate

CCOO Servizos é un sindicato, é Comisións Obreiras nos sectores de Comercio, Financeiro, administrativo, das TIC, Hostalería, Telemarketing, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Onde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es