Arxivat a Comunicats, beneficis socials

Es tracta d'una proposta d'acord global interessant per CCOO

Reunió amb Recursos Humans a Banc Sabadell

10-06-10 Avui hem tornat a tenir una reunió amb l'empresa sobre diferents temes, dels quals vau rebre informació el mes de maig: una regulació nova dels préstecs hipotecaris que planteja BS i una proposta d'acord de plusos i nivells mínims, plantejats per nosaltres, COMFIA-CCOO


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

Untitled Document

(PDF:Cat)

Reunió amb Recursos Humans

Avui hem tornat a tenir una reunió amb l'empresa sobre diferents temes, dels quals vau rebre informació el mes de maig: una regulació nova dels préstecs hipotecaris que planteja BS i una proposta d'acord de plusos i nivells mínims, plantejats per nosaltres, COMFIA-CCOO.

El 13 de maig, per a desbloquejar la situació, vam proposar la liquidació de les 1,75 pagues de beneficis que corresponen a la paga de març i que provenen de l'any anterior. D'aquesta manera aconseguiríem que, a finals d'any, l'empresa no ens degués res.

També havíem demanat al Conseller Delegat l'entrega de 200 accions per a cada empleat o, en última instància, opcions sobre accions.

Avui l'empresa ens ha proposat:

1.- Préstecs hipotecaris: establir un topall de 350.000 euros a partir dels quals la sol·licitud del préstec seria analitzada per una àrea específica de riscos, mantenint totes les condicions actuals. S'establiria una comissió de seguiment per analitzar les possibles valoracions negatives, també s'establiria un segon tram de tipus d'interès a partir de 500.000 euros, la quantitat que superés aquest import seria a tipus client.
L'assegurança de vida vinculada al préstec hipotecari seria obligatori només per al 75% del préstec, s'establiria una bestreta de 9 mensualitats a tipus cero per a les despeses mèdiques justificades i s'aplicarien increments automàtics del CCB al descobert autoritzat en el compte-nòmina.

2.- Pacte de plusos i nivells: accepten signar aquest acord, els trets més importants del qual són:
· Establir un escalat de plusos automàtics per a l'escala administrativa, l'import consisteix en una cinquena part de la diferència, en còmput anual, del salari de conveni entre els diferents nivells de conveni. En el cas del nivell IX al VIII assimilat seria d'un octau de la diferència.

 

 

· Establiment del nivell VIII, mínim per a les funcions de Geco i analistes de risc.
· Plus de temporalitat durant 6 mesos fins a consolidar el lloc per a les funcions de director d'oficina, RSC i GCS. Consistiria en el 50% de la diferència de salari del nivell que tingui i el que hauria de tenir, Nivell VI i VIII respectivament.
· Complement funcional per als GCS/RSC del 50% de la diferència de salari en el nivell VIII i el VII.
· Tots aquests conceptes retributius no serien absorbibles.
· Si això s'acordés seria amb caràcter retroactiu, és a dir en funció dels anys que es tinguin acumulats en el nivell retributiu del moment de l'acord.

3.- Liquidació de pagues: proposen prorratejar el salari anual en 14 anualitats i ofereixen liquidar les 1,75 pagues de beneficis en accions de Banc Sabadell. Afirmen que aquesta oferta incorpora una avantatge fiscal important, ja que cobrar la liquidació en accions possibilita l'exempció de l'IRPF si es mantenen 3 anys.

Des de COMFIA-CCOO hem manifestat que valorarem aquesta proposta, però que, en qualsevol cas, haurà d'haver l'opció que la plantilla trii entre percebre la liquidació de les pagues en efectiu o en accions.

En cas que s'acordés un sistema de prorrateig del salari, és lògic que es liquidi el total del deute pendent: les 1,75 pagues de beneficis, el certificat de deute que es va generar amb el canvi de sistema de meritatge de pagues amb la fusió del Atlántico i el deute generat quan es van prorratejar en 12 mensualitats els plusos voluntaris.

Per últim, davant una possible elecció del sistema de liquidació en accions, el banc ha d'incentivar aquesta opció.

Creiem que es tracta d'una proposta d'acord global interessant i que ha de ser valorada com a tal. La setmana pròxima mantindrem una reunió de l'executiva de la nostra secció sindical per discutir i aprofundir en aquesta proposta i, a més a més, us animem a que ens digueu la vostra opinió sobre aqueta qüestió.

10 de juny de 2010

Informa't

Sindicat, és Comissions Obreres en el sector del comerç, financer, administratiu, de les TIC, Hostaleria, Telemàrqueting, Oficines, Turisme ...Llegir més


Segeuix-nos en Telegram

On estem


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es