Archivado en Comunicats, beneficis socials

COMFIA-CCOO presentem les nostres propostes

Comissió de seguiment del pacte dels dissabtes

03-03-10 COMFIA-CCOO presentem diferents propostes en la Comissió de seguiment del pacte dels dissabtes que resumim: AJUDA ALIMENTARIA, EMPLEATS D'EMPRESES DE TREBALL TEMPORAL, OFICINES D'UN, DOS O TRES EMPLEATS,BOSSA DE 15 HORES, MESURES DE CONCILIACIÓ; (reducció de jornada), HORARIS ESPECIALS.


Este artículo se publicó originalmente en Banco Sabadell (CCOO Grupo Banco Sabadell) ,


pdf print pmail

(PDF:Cat)
Comissió de seguiment del pacte dels dissabtes

En la reunió que es va fer el 19 de febrer, COMFIA-CCOO vam presentar diferents propostes que resumim tot seguit:

AJUDA ALIMENTÀRIA

Com que els tiquets Sodexo no es poden fer servir en algunes poblacions perquè no hi ha establiments adherits, hem demanat que cada any es permeti a l’empleat escollir entre els tiquets o l’abonament en nòmina. L’empresa ha rebutjat aquesta proposta, per la qual cosa hem acordat esperar al final d’aquest trimestre per reprendre aquesta qüestió i valorar, en funció de les problemàtiques que hi hagi, si és preferible optar per l’abonament en nòmina de l’ajuda alimentària per a tota la plantilla.

També hem plantejat que la regularització dels tiquets Sodexo que no es fan servir, ja sigui per vacances, IT o similars, es dedueixin del lliurament següent. Tanmateix, el banc ha manifestat que té previst fer les regularitzacions a la nòmina d’abril i el mes d’octubre lliurar a l’empleat afectat per aquesta situació tots els tiquets del trimestre. Al mateix temps, ens van informar que l’empresa pretén compensar l’ajuda alimentària als empleats amb jornada partida, amb una targeta moneder Mastercard-menú que només es podrà fer servir de 9 del matí fins a les 7 de la tarda cada dia de jornada partida efectiva i per la quantitat exacta de 9 euros diaris. Vam comunicar a l’empresa el nostre total desacord amb aquest model absolutament restrictiu de la targeta moneder, el qual no s’asembla a cap targeta que es fa servir en altres empreses i que és pitjor que l’abonament en nòmina o els tiquets. Dirigirem una carta a la direcció de Recursos Humans expressant el nostre desacord i, si cal, recollirem signatures entre tots els companys per avalar la nostra oposició a l’esmentat sistema d’ajuda alimentària.

EMPLEATS D’EMPRESES DE TREBALL TEMPORAL

Hem reclamat l’ajuda alimentària per a aquests empleats. El banc ens ha comunicat que ADECCO, ALTA GESTIÓN i MANPOWER lliuraran l’ajuda alimentària als empleats d’aquestes ETT que fan la jornada intensiva i, per tant, treballen la tarda de dijous. Sorprenentment, ens ha informat que aquestes ETT no abonaran l’ajuda alimentària als que treballen en el banc fent la jornada partida. Reclamarem informació al banc i a les ETT amb la finalitat d’esbrinar si legalment correspon abonar o no l’ajuda alimentària. Conseqüentment hem traslladat aquest assumpte als nostres serveis jurídics perquè valorin les accions judicials pertinents i la possible responsabilitat legals que correspon al banc per contractar ETT’s que vulneren la legalitat vigent en matèria de salari.

 

OFICINES D’UN, DOS O TRES EMPLEATS

Hem sol·licitat informació sobre les oficines que tenen oberta la caixa dijous a la tarda. També hem reclamat informació sobre la problemàtica de seguretat i compliment de la normativa dels caixers que es pot produir en les oficines d’un, dos o tres empleats si aquestes no tanquen el migdia de dijous.

BOSSA DE 15 HORES

Els administratius que acudeixin fora de la seva jornada habitual a reunions formatives o informatives per haver estat convocats podran compensar la bossa de 15 hores establertes en el pacte amb aquest temps, per exemple: reunió convocada per la territorial o zona, mercat de capitals...

MESURES DE CONCILIACIÓ (reducció de jornada)

Les persones que han volgut reduir la tarda de dijous treballant menys de tres hores, a més de reduir de manera uniforme els matins, se’ls ha negat aquesta possibilitat des de Recursos Humans perquè interpreten que la tarda de dijous es redueix sencera o no es redueix. No sabem com han arribat a aquesta interpretació: l’article 27.4 del nostre conveni recull que «la concreció horària (...) de la reducció de jornada (...) correspon al treballador, dins de la seva jornada ordinària» i així és com s’ha fet fins ara en aquesta empresa. Des de COMFIA-CCOO instem a Recursos Humans perquè reflexioni sobre aquest assumpte i modifiqui la seva decisió.

HORARIS ESPECIALS

En alguns àmbits laborals, per exigències de servei i de mercat, cal un horari de treball que cobreixi, amb diferents horaris, una jornada des de les 8 del matí fins a les 7 de la tarda, de dilluns a divendres, tot l’any. La plantilla que treballa en aquests àmbits percep una compensació per torn especial de treball. Com que el pacte dels dissabtes redueix la jornada en més de 50 hores i no és possible aplicar aquesta reducció en aquests àmbits, hem passat al banc una proposta de compensació per als empleats que fan aquests torns especials de treball. L’empresa ha manifestat la seva voluntat d’actualitzar la compensació actual.

El 12 de març hi haurà la pròxima reunió per intentar avançar en totes les qüestions tractades. Us en continuarem informant.

Febrer de 2010

Infórmate

CCOO Servicios es un sindicato, es Comisiones Obreras en los sectores de Comercio, Financiero, administrativo, de las TIC, Hostelería, Contact-center, Oficinas, Turismo... Leer más


Síguenos en Telegram

Dónde estamos


OFICINAS CENTRALES
C/ Albasanz, 3 1º Planta
28037 Madrid
Tel: 91 540 92 82
Asesoría Madrid 91 536 51 63-64
Otras Comunidades
Fax: 91 559 71 96
Email: contacta@servicios.ccoo.es