Archivado en Comunicats, socio economic

GRUP PAU I SOLIDARITAT

Pau i Solidaritat per a tots els immigrants


Avui a Catalunya m茅s de 200.000 persones viuen en una situaci贸 irregular.
Veure comunicat en pdf
SETEMBRE 2004


pdf
print
pmail
Avui a Catalunya m茅s de 200.000 persones viuen en una situaci贸 irregular. Una situaci贸 determinada, resultant de la pol铆tica d聮estrangeria del govern anterior, demostraci贸 d聮una manca de voluntat pol铆tica per resoldre el tema de la immigraci贸 i per crear els mecanismes administratius per a dur a terme la regularitzaci贸 d聮aquestes persones.

S贸n prou conegudes les causes que motiven el flux migratori. Despr茅s que l'ambici贸 del primer m贸n hagi escanyat la seva economia, els immigrants cerquen millors oportunitats. S贸n molts els pa茂sos pobres que han fet de l'emigraci贸 i dels diners que envien les persones immigrants la major si no l聮煤nica font d聮ingressos i un dels principals motors de la seva economia.

Assolir un perm铆s de treball 茅s la condici贸 per a la seva regularitzaci贸 i s聮han de trobar f贸rmules per a aconseguir-ho. Les dones s贸n especialment les m茅s perjudicades, abocades a l聮economia submergida del sector dom猫stic i sense cap contracte, o b茅 com a treballadores sexuals controlades per m脿fies
explotadores.

No es pot denegar sistem脿ticament a cap persona que visqui al nostre pa铆s el seu dret a treballar i guanyar-se la vida l铆citament, a poder assolir la ciutadania.

CCOO, com a sindicat i organitzaci贸 solid脿ria, -el CITE (Centre d'Informaci贸 de Treballadors Estrangers) en el si del sindicat n'茅s una refer猫ncia per a molts immigrants-, entenem que la din脿mica de pressi贸, negociaci贸 i pacte institucional ha de permetre arribar a solucions v脿lides per a tots els col路lectius afectats.

脡s deure i responsabilitat de les administracions donar respostes r脿pides que permetin assolir una vida digna a totes i tots els treballadors immigrants, la Declaraci贸 del Drets Humans aix铆 ho reclama.

GRUP PAU I SOLIDARITAT COMFIA-CCOO Catalunya