Archivado en Publicaciones, Mujeres e Igualdad

8 de mar莽, dia internacional de la dona

I tu? com et veus?


Tr铆ptic en moviment, en html i v铆deo.
A COMFIA-CCOO treballem perqu猫 et vegis reflectida en la Igualtat a l聮脿mbit laboral.
Manifestaci贸 BARCELONA: diumenge 8 de mar莽 a les 12 h - Pla莽a Universitat


pdf
print
pmail
TR脥PTIC 8 DE MAR脟 en moviment clicant.

V脥DEO 8 de MAR脟 (del tr铆ptic):


聲          T'has vist amb menys oportunitats d'acc茅s a l'ocupaci贸, de promoci贸, de formaci贸 i en les teves condicions laborals... per ser dona?

聲          T聮has vist relegada en la teva carrera professional?

聲          T'has vist m茅s maltractada a la teva feina pel teu embar脿s o en tornar del perm铆s de maternitat?

聲          T'has vist sotmesa alguna vegada a un assetjament sexual a la feina?

聲          T'has vist en dificultats per conciliar la teva vida personal, familiar i laboral?

聲          Et veus sola davant les responsabilitatsfamiliars en la cura i l聮atenci贸 de les teves criatures i familiars dependents?

聲          T聮has vist obligada a perllongar el teu horari laboral?

Si t'has vist en alguna d'aquestes circumst脿ncies, t'has vist en situaci贸 de desigualtat i discriminaci贸.

Penalitzar la carrera professional de les treballadores a causa de la maternitat, dificultar el seu acc茅s a la formaci贸 cont铆nua, l'arbitrarietat al designar els llocs de responsabilitat, la falta de transpar猫ncia en els sistemes retributius, exigir disponibilitat per al desenvolupament professional? S贸n males pr脿ctiques empresarials contr脿ries a la Responsabilitat Social, que discriminen especialment a les dones i han de ser eradicades.

Els Plans d'Igualtat signats per COMFIA-CCOO a les empreses preveuen mesures que fan refer猫ncia a l'acc茅s a l聮ocupaci贸, la carrera professional, la formaci贸... per eradicar les pr脿ctiques discriminat貌ries que encara perduren.

Desenvolupar pol铆tiques formatives i de sensibilitzaci贸 que afavoreixin els canvis necessaris en valors, actituds i rols socials adjudicats a homes i dones s贸n practiques que contemplen els Plans d'Igualtat signats per COMFIA-CCOO i que contribuiran  a una efectiva Responsabilitat Social de les empreses.

La signatura de protocols d'intervenci贸 contra totes les formes de viol猫ncia contra les dones,especialment l'assetjament sexual i per ra贸 de g猫nere en l'脿mbit laboral, s贸n decisius per protegir les dones davant aquests fets que danyen seriosament la seva salut.

A COMFIA-CCOO treballem per una nova organitzaci贸 del treball, que permeti conciliar la vida personal amb la laboral, tot aplanant el cam铆 cap a la Igualtat, perqu猫 milers de treballadores i treballadors tinguin una vida m茅s f脿cil.

Exigir a les empreses una nova cultura organitzativa del treball que fomenti la corresponsabilitat entre homes i dones 茅s un repte ineludible, si volem avan莽ar cap a una societat m茅s igualit脿ria.

Aquests s贸n els compromisos que hem reflectit en els convenis col路lectius i els plans d聮igualtat signats per COMFIA-CCOO.

Eliminar la discriminaci贸 per ra贸 de g猫nere en l'ocupaci贸 i fomentar una cultura d'empresa Socialment Responsable amb la Igualtat 茅s un comprom铆s que COMFIA-CCOO mant茅 amb totes vosaltres.

A COMFIA-CCOO treballem perqu猫 et vegis reflectida en la Igualtat a l聮脿mbit laboral.

8 de mar莽 de 2009

secretaria de la dona


Amb COMFIA-CCOO tu hi guanyes

Vosaltres sou la nostra for莽a
AFILIA-T聮HI!


Af铆lia't! a COMFIA-CCOO