Archivado en Comunicats, socio economic

Uncop ratificat el Conveni, ara toca el 2%


Després de la ratificació per part de CCOO i CSICA, el passat 27 de gener, el Conveni tornarà a tenir validesa legal, per la qual cosa les caixes han de fer efectiu l'increment salarial.

 pdf
print
pmail

La demora, provocada per la impugnaci√≥ de CIC, sembla que ha ajudat a animar a algunes entitats -amb problemes?- a projectar ombres de dubte sobre quins s√≥n els termes salarials acordats. No obstant, la cosa est√† clara, s√≥n els mateixos que aquests √ļltims anys ¬Ė l¬íIPC previst pel govern: el 2% per a 2009.
Tamb√© ha contribu√Įt a generar dubtes un cert clima d¬íincertesa general que pretenen instal¬ēlar les diverses veus empresarials vinculades a la CEOE i a les quals CCOO i UGT ¬Ėque som els sindicats presents en la Taula de Di√†leg Social i l'Acord Nacional de Convenis- ja hem contestant dient que no acceptarem un replantejament de les pujades salarials pactades en els convenis.   
Seria dif√≠cilment entenedor per les plantilles de les caixes, a les quals s¬íexigeix un major esfor√ß davant la situaci√≥ que estem vivint, que s'intent√©s regatejar ara amb el seu salari mentre que els bonus dels directius ¬ďvolen¬Ē per sobre de les terrenals discussions sobre quin √©s l'IPC previst.
Les regles de joc de les quals ens hem dotat han valgut per a aquests anys que l'IPC final ha superat √†mpliament l'increment percebut inicialment, difer√®ncia que hem recuperat posteriorment gr√†cies a la cl√†usula de revisi√≥ salarial, i tamb√© valen ara ¬Ėperqu√® s√≥n les mateixes, no les hem canviat- quan la previsi√≥ de creixement dels preus pot assemblar-se a la realitat.
Qui trenqui les regles haur√† d'assumir la seva responsabilitat en la p√®rdua de la confian√ßa que aix√≤ suposaria i en la conflictivitat que es deriv√©s del seu incompliment. No estan les caixes ¬Ėunes m√©s que unes altres- perqu√® les assenyalem amb el dit i correspon als seus gestors, perqu√® √©s la seva responsabilitat, prendre les mesures adequades per a redre√ßar el rumb amb transpar√®ncia i professionalitat; sense trampes.
Hi ha mecanismes suficients per a atendre aquelles situacions particulars que requereixin un tractament específic. Però posar sota sospita a tot el sector pot acabar sent un mal negoci, començant per la fallida (irreparable?) del fet diferencial que ha estat durant aquests anys el principal actiu que ha permès a les caixes arribar a una quota propera al 50% del sistema financer d'aquest país: les seves plantilles.
CCOO complim els nostres compromisos i esperem que els nostres interlocutors actu√Įn amb la mateixa seriositat.