Archivado en Comunicats

Vacances 2009 - BBVA Catalunya

Que el CLIMA no t'espatlli les vacances


Aquest 2009 茅s el primer any que s聮han de confeccionar els quadres de vacances despr茅s de la posada en marxa del projecte Clima. Quan, a l聮abril-maig de l聮any passat, es va comen莽ar a aplicar el Clima, els quadres ja estaven fets i el que estava en discussi贸 era la hip貌tesi de modificar-los o no. Enguany, la situaci贸 茅s diferent i genera algunes preocupacions concretes.


pdf
print
pmail

En particular, la contradicci贸 entre el que el diuen els manuals de funcions del Clima i el que estableix el Conveni de Banca.

Reprodu茂m a continuaci贸, per la seva validesa i actualitat, part del comunicat de CCOO del 11-4-08 (聯El PEIT/CLIMA i聟 les vacances), que recull el contingut de l聮article 26 del nostre Conveni:

  • - El quadre de vacances 茅s propi de cada oficina o depend猫ncia (part d聮un mateix centre de treball). No es poden fer quadres de vacances d聮agrupaments d聮oficines.
  • - Ha d聮haver un quadre per al grup d聮administratius i un altre per al grup de t猫cnics (entenent 聯administratiu聰 i 聯t猫cnic聰 com els grups professionals reconeguts en Conveni, al marge de la terminologia que utilitzi el banc per anomenar els diversos perfils funcionals).
  • En tots els casos, el personal ha de con猫ixer el seu per铆ode de vacances almenys amb dos mesos d聮antelaci贸 a la data del seu inici.
  • - Dins del grup d聮administratius, la prefer猫ncia per triar les vacances s聮estableix en funci贸 de l聮antiguitat, respectant que el personal amb fills i filles amb edats de 3 a 16 anys pugui fer-les dins del per铆ode de vacances escolars.
  • - Dins del grup de t猫cnics, les vacances es fixaran de mutu acord entre l聮empresa i el treballador (no les fixar脿 l聮empresa a cada t猫cnic), tenint en compte, igualment, el fet de tenir fills en edat escolar i preescolar. 

Aquesta 茅s la normativa a la qual ens hem d聮atenir tant l聮empresa com els treballadors/es, i que el manual de 聯Definici贸n funciones RGA聰 ignora quan enuncia que 聯.. (el RGA) gestiona los recursos para alcanzar la mayor eficiencia, sin tener que acudir a recursos externos al CBC, elaborando el cuadro de vacaciones de todos los GO en coordinaci贸n con los Directores de Oficina聰.

Sobre aquesta contradicci贸, reiterem el que d猫iem a l聮esmentat comunicat del 11-4-08: El Banc ni t茅 poder legislatiu ni pot modificar el Conveni. En tot all貌 que les normes del banc es confrontin amb la legalitat s贸n INV脌LIDES.

Ni els RGA, ni els GO, ni cap altra persona han de ser v铆ctimes de l聮evident  menyspreu a la legalitat que demostra la normativa del banc. De la mateixa manera, la iniciativa de tancar unes quantes oficines durant part o tot el mes d聮agost (que, suposem, el banc repetir脿 enguany, malgrat l聮opini贸 contr脿ria de la plantilla, posada de manifest en  els resultats de l聮enquesta de CCOO publicats a l聮octubre-08) no pot condicionar la confecci贸 dels quadres de vacances, ni de l聮oficina tancada ni de la receptora.

Si existeix acord i m煤tua conveni猫ncia de les parts, s贸n possibles moltes solucions. El que no 茅s possible, i no acceptarem de cap manera, 茅s que una part (l聮empresa) modifiqui unilateralment la normativa legal, que 茅s el Conveni. Si l聮aplicaci贸 del Conveni significa la necessitat de contractacions eventuals, se n聮hauran de fer. Amb m茅s de 3.300.000 aturats i aturades, negar-se a fer les contractacions que requereixi el compliment del Conveni no seria molt ben ent猫s per la societat, tractant-se d聮una empresa que acaba de guanyar m茅s de 5.000 milions d聮Euros.

Esperem que la informaci贸 d聮aquesta circular ajudi a aclarir dubtes i evitar conflictes. Si, malgrat tot, es genera alguna situaci贸 conflictiva, no dubteu en contactar amb els nostres delegats o delegades o amb aquesta Secci贸 Sindical.

Seguim treballant, seguirem informant.

Llegir Comunicat en pdf