Archivado en Comunicats, Ocupacio

Un ERO encobert?

T茅 Banc Sabadell una situaci贸 econ貌mica pitjor que la resta del sector?


20-01-2009 Si el model d聮interlocuci贸 i els objectius de l聮empresa s贸n els que denunciem en aquest comunicat, nosaltres tamb茅 canviarem el nostre model d聮actuaci贸 i cercarem altres interlocutors que ens ajudin a fer entendre a la Direcci贸 de Banc Sabadell que NO TOT VAL EN TEMPS DE CRISI. (PDF:Cat)   (Televisi贸-internet)


pdf
print
pmail

 

 

Prejubilacions, la no cobertura de baixes per maternitat, l聮extinci贸 de contractes, l聮acomiadament de treballadors amb poca antiguitat, amb grading baix, prejubilacions, el no reingr茅s dels excedents voluntaris...

 

 

Un ERO encobert?

 

 

 

 

Banc Sabadell fa m茅s precaris els llocs de treball.

 

 

No renova contractes, per contractar des de les ETT els mateixos treballadors o fer servir el contracte d聮interinatge.

 

 

Subcontracta amb salaris m茅s baixos.

 

 

 

Mentre el banc evita respondre els nostres requeriments, a COMFIA-CCOO sempre hem mantingut una actitud responsable, amb la finalitat de preservar els llocs de treball i millorar les condicions dels treballadors.
 

 

 

 

La revista FINANZAS va publicar el mes de desembre que 芦fonts directes del Banc de Sabadell禄 els havien comunicat que s聮havia paralitzat el Pla 脪ptima i s聮havia posat en marxa un pla de reducci贸 de costos 芦que afectar脿 tamb茅 al personal del banc禄. Aquest pla inclour脿 芦prejubilacions, NO cobertura de baixes per maternitat i extinci贸 de contractes禄. A m茅s a m茅s, en la reuni贸 de directius del mes de desembre van tornar a dir que pretenien una reducci贸 de plantilla d聮un m铆nim de 500 persones, que per aconseguir-ho farien servir, entre altres mesures, l聮acomiadament de treballadors amb poca antiguitat, als empleats amb grading baix i a prejubilacions (fraudulentes: amb acomiadament). En aquest article tamb茅 diuen que el pla 芦no s聮ha comunicat als sindicats禄.

Tot apunta a qu猫 haurien de comunicar-nos un Expedient de Regulaci贸 d聮Ocupaci贸, perqu猫 nom茅s un ERO permetria al banc fer aquest pla d聮acomiadaments dins d聮un marc legal. La pregunta 茅s: t茅 Banc Sabadell una situaci贸 econ貌mica pitjor a la de la resta del sector que l聮obligui a adoptar mesures com un ERO encobert?

Per sort, no 茅s aquesta la situaci贸. La realitat 茅s m茅s vulgar i recurrent: els membres de la Comissi贸 Executiva d聮aquesta empresa, amb la mateixa falta d聮enginy empresarial i manca de responsabilitat social corporativa que ha caracteritzat la gesti贸 dels recursos humans en els 煤ltims anys (tant 茅s qui sigui el titular de la Direcci贸 General o de Recursos Humans), pensen que si en les 猫poques de bons resultats han redu茂t salaris i beneficis, en un per铆ode com el d聮ara poden acomiadar treballadors sense cap problema, o prejubilar amb acomiadament i no renovar l聮Acord Col路lectiu de Prejubilacions (va v猫ncer el desembre de 2008 i el senyor Vela ens ha comunicat que no veuen la necessitat de renovar-lo). Tamb茅 pensen que poden incomplir l聮Acord de Conciliaci贸 i no cobrir les baixes de maternitat. No cal 茅sser gaire espavilat per veure que aquesta empresa amb una plantilla femenina del 45% mai ha considerat important ni la conciliaci贸, ni la igualtat 聳penseu que encara no tenim un Pla d聮Igualtat聳.

Creuen que est脿 molt b茅 aplicar una pol铆tica de contractaci贸 consistent en fer m茅s prec脿ria l聮ocupaci贸, extingir contractes per passar els treballadors a una ETT, utilitzar sistem脿ticament el contracte temporal d聮interinatge per no donar estabilitat als treballadors, crear les empreses de serveis per subcontractar empleats amb salaris m茅s baixos 聳茅s el cas de BSIS聳 i, 茅s clar, rebaixar el salari quan decideixen canviar el model organitzatiu, la qual cosa succeeix cada vegada que aterra un nou Director General. Ara, per exemple, han tret unilateralment per 聯l聮article 29聰 (ja sabeu que no existeix) el plus C.10 als empleats de Banca d聮Empreses, per aquest fet hem interposat, amb UGT i CIGA, un conflicte col路lectiu davant l聮Audi猫ncia Nacional.

No ens han informat de res del qu猫 podem llegir a la premsa i 茅s que, junt amb les objectius alegals que hem explicat, el nou model d聮interlocuci贸 laboral 茅s el d聮obviar els sindicats, un model que no 茅s un paradigma d聮un comportament responsable i democr脿tic, tanmateix desgasta molt poc al director de Recursos Humans i de Relacions laborals.

COMFIA-CCOO sempre hem mantingut una actitud responsable vers aquesta empresa amb la finalitat de preservar i millorar l聮ocupaci贸 i les condicions  dels treballadors. No permetrem que les 聯veus聰 de la crisi financera sigui el paraig眉es que permeti als gestors d聮aquesta empresa acomiadar treballadors, fer m茅s precaris els llocs de treball, practicar la cessi贸 il路legal de treballadors, incomplir els acords col路lectius o rebaixar el salari.

Si el model d聮interlocuci贸 i els objectius de l聮empresa s贸n els que denunciem en aquest comunicat, nosaltres tamb茅 canviarem el nostre model d聮actuaci贸 i cercarem altres interlocutors que ens ajudin a fer entendre a la Direcci贸 de Banc Sabadell que NO TOT VAL EN TEMPS DE CRISI.

Gener 2009